Vilnietė K. Šeniauskienė kone visų Justiniškių gyventojus žavi ir stebina savo kuriamais gėlynais. Jos kurtais gėlynais domisi ir žiniasklaida. Moteris pasakoja, kad pirmąsias gėles po savo buto langais ji pasodino prieš 10-11 metų, o rezultatui pasiekti reikėjo įdėti nemažai darbo.

„Ėjo laikas arčiau pensijos, norėjau veiklos, reikėjo kažkuo užsiimti. Daržo neturiu, sodo neturiu. O mano brolienė turi sodą, kuriame prisodinusi labai gražių gėlynų. Ji man atidavė nemažai gražių gėlių krūmelių, aš neturėjau, kur jų pasodinti, tad sugalvojau sodinti po savo namų langais“, – prisimena moteris.

K. Šeniauskienė tęsia, kad jos sodintos gėlės yra daugiametės, jos dauginasi ir moteriai teko sugalvoti, kur pasodinti naujus krūmelius. Tuomet ji pradėjusi puošti aplinką šalia kaimynų langais.

„Man nebuvo įdomu tik pasodinti gėles, aš norėjau gražiai sukomponuoti. Todėl pradėjau rinkti akmenis ir kartu su jais ir gėlėmis daryti įvairias kompozicijas. Kaimynai neprieštaravo, labai džiaugėsi. Aišku, iš pradžių buvo nustebę, kaip čia nieko neprašo ir po kitų langais sodinta darželius. Dabar dviejų arų plotas apsodintas. Tapau kraštovaizdžio dizainere“, – juokauja K. Šeniauskienė.

Moteris džiaugiasi, kad praeiviai stebisi ir grožisi jos kurtomis gėlynų kompozicijomis, sustoja ne tik pasigrožėti, bet ir fotografuoja, talpina į socialinius tinklus. Pasak K. Šeniauskienės, atsirado norinčių, kad šalia jų namų ar patalpų taip pat būtų tokio grožio gėlynai, todėl jau ne vienas gyventojas yra paprašęs moters pasodinti gėlynus ir kitur. Anot K. Šeniauskienės, jai tai yra didžiulis džiaugsmas.

„Manęs jau prašė sukurti gėlynus ir prie seniūnijos, restorano, kitų namų. Aš dabar dalinuosi savo gėlėmis, kurias jau reikia būtinai padalinti. Aš save čia radau, aš esu laiminga. Reikia judėti, ir čia, va, prie savo namo, o savo langais, grynas oras, bet kokiu momentu aš galiu grįžti namo. Dabar jau ne darbas, o kūryba“, – pasakoja moteris.

Pasigrožėkite ponios Kristinos kurtomis gėlynų kompozicijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)