Atliekų tvarkymo taisyklės yra tema, kuri vis dar kelia daug klausimų. Šįkart „Delfi Būstas“ skaitytojai dalinasi nuotraukomis, kuriose užfiksuoti bendro naudojimo konteineriai, stovintys ant šaligatvio viešoje vietoje ir klausia, ar tokia vieta konteineriams tinkama bei kokiu atstumu nuo daugiabučio namo galima statyti konteinerius.

„Delfi Būstas“ šių klausimų pasiteiravo Vilniaus miesto savivaldybės. Kaip redakciją informavo Vilniaus miesto savivaldybės Energetikos skyriaus patarėjas Vytautas Budreika, atstumus reglamentuoja bendri Aplinkos apsaugos ministro patvirtinti reikalavimai: ne mažiau 10 metrų iki namo langų ir durų, jeigu yra gyventojų sutikimas – 5 metrai.

„Didžiausio atstumo nėra, bet rekomendacijose nurodyta ne toliau nei 100 metrų iki gyvenamosios vietos. Jeigu asmuo turi individualų konteinerį, tai jį dažniausiai laiko savo sklype, savo teritorijoje. Bendro naudojimo konteineriai (nuotraukoje užfiksuoti bendro naudojimo) dažniausiai stovi viešose vietose“, – komentuoja V. Budreika.

Tęsiama, kad bendro naudojimo erdvėse konteinerių vietas derina SĮ „Vasa“. Patiems konteinerių stumdyti, traukti negalima.

„Jeigu yra nusiskundimų dėl ant praėjimo paliekamų konteinerių, reikia kreiptis į SĮ „Vasa“ prašant juos patraukti“, – priduriama atsakyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)