Ieškodami naujų namų, taip pat turite atsižvelgti į kaimynystę. Žemiau yra 26 blogos kaimynystės požymiai, į kuriuos reikia atkreipti daugiau dėmesio, rašo reolink.com.

1. Visur šiukšlės

Vienas akivaizdus blogos kaimynystės ženklas yra atsitiktinės visur besimėtančios šiukšlės. Jei šiukšliadėžė nėra išvalyta ilgą laiką, tai tikrai yra raudona vėliava ž – ženklas, kad kaimynystė čia – ne kokia.

2. Graffiti

Graffiti yra gatvės meno rūšis, tačiau daugelis graffiti piešiami be namų savininkų leidimo. Perteklinis graffiti skaičius tiek valstybinėje, tiek privačioje nuosavybėje žmones labai erzina.

Piešinys Pylimo gatvėje (D. Čečkausko ir R. Jankauskaitės piešinys)

3. Daug apleistų pastatų ar namų

Tvarkingi namai yra geros kaimynystės atspindžiai. Ir atvirkščiai, per daug apleistų namų yra raudonos blogos kaimynystės vėliavos ženklas.

4. Strypai ir grotos ant durų ir langų

Kitas aiškus ženklas yra grotos ar strypai ant durų ir langų. Jei 50 proc. ir daugiau namų savininkų sumontuoja grotas ant durų ir langų, kad sustabdytų įsilaužimus, tai gali būti ženklas, kad esate blogoje kaimynystėje.

5. Tvoros aplink namus

Panašiai kaip ant langų ir durų įrengdami grotas, blogoje kaimynystėje gyvenantys žmonės aplink savo namus tveria tvoras, kad pašaliniai asmenys nepatektų.

Kai kurie taip pat gali ant tvorų iškabinti ženklus „Saugokitės šuns“ ir pan.

6. Spynos visur

Spynos visur taip pat yra raudona vėliava. Galite pamatyti, kaip žmonės užrakina daiktus, kurių paprastai mes nerakiname: pašto dėžutes, oro kondicionieriai ir pan.

7. Sudaužytas automobilio lango stiklas stovėjimo aikštelėse

Jei palikote daiktus automobiliuose, tai gali būti, kad vagys atkreipia dėmesį į jūsų automobilį ir pavogia jūsų daiktus, išdaužę automobilio langus.

Sulaužytas automobilio lango stiklas yra dar vienas aiškus ženklas, kad jūs gyvenate blogoje kaimynystėje.

8. Aukštas nedarbo lygis

Kaimynystėje, kurioje yra didelis nedarbo lygis, galite pamatyti, kaip žmonės dienos metu vaikštinėja arba tiesiog būna namuose. Žmonės be darbo neturi stabilių pajamų šaltinių ir gali padaryti ką nors blogo jūsų turtui.

9. Daug benamių

Žmonės be darbo negali sau leisti išsinuomoti namų, jau nekalbant apie jų pirkimą. Todėl kaimynystė su daugybe benamių nėra ideali vieta gyventi.

10. Vaikai be priežiūros

Jei pastebite, kad vaikai visada žaidžia ar vaikšto po jūsų kaimynystę, o jūs niekada nematėte jų tėvų, tuomet gali būti, kad esate ne tokioje geroje bendruomenėje.

11. Paaugliai be veiklos

Taip pat reikia atkreipti dėmesį į keistus paauglius. Neturtingų tėvų paaugliai linkę susiburti ir elgtis keistai, pavyzdžiui, be tikslo vaikšto grupėmis ar pan.

12. Žmonės garsiai kalbasi gatvėje

Jei gatvėje galite išgirsti daug žmonių garsiai kalbančių, ypač apie jų kasdienį asmeninį gyvenimą, tada gali būti, kad esate blogoje kaimynystėje.

13. Triukšmas vėlai naktį

Niekas nenorėtų vėlyvą vakarą girdėti didelio triukšmo. Jei jūsų kaimynai vidurnaktį garsiai klausosi muzikos ar net organizuoja vakarėlį, jūsų kaimynystė nėra gera.

14. Policijos abejingumas

Visi jaučia palengvėjimą, jei policija reguliariai patruliuoja aplinkui. Tačiau esant situacijai, kai policija patruliuoja dieną, tačiau niekada neužsuka naktį, turėtumėte būti ypač atsargūs.

15. Aukštas nusikalstamumas

Kitas dalykas, kurį reikia pastebėti – sparčiai didėjantis nusikalstamumas.

16. Gaujos

Gaujos yra dar viena akivaizdi raudona blogos kaimynystės vėliava. Jei jūsų bendruomenėje yra gaujų, kartkartėmis susirūpinsite dėl savo saugumo.

17. Neteisėta veikla

Be aukšto nusikalstamumo lygio, blogai kaimynystei būdinga ir neteisėta veikla, įskaitant narkotikų vartojimą, prekybą narkotikais ir prostituciją.

18. Teniso batų poros metamos per elektros laidus

Teigiama, kad batai per elektros laidus žymi gaujos pagirių ar narkotikų platinimo vietas. Taigi, šie batai taip pat yra ženklas, kad esate ir blogoje kaimynystėje.

19. Populiariausias šuo: pitbulis

Kaip praneša „New York Post“, daugiau nei 700 JAV miestų priėmė šunų veislėms skirtus įstatymus, kurie paprastai reguliuoja ar draudžia pitbulius. Taip nuspręsta todėl, kad šie šunys agresyvūs būna dažniau kitų veislių šunys, taip pat pastebėta, kad ir jų šeimininkai linkę į konfliktus. Kai kaimynystėje matote daug pitbulių, gali būti, kad esate blogoje kaimynystėje.

20. Išpardavimas kieme

Blogoje kaimynystėje gyvenantys žmonės nesijaučia keistai dėl bandymų parduoti savo daiktus tieisog nuosavame kieme. Daugybė daiktų, kuriuos žmonės neša į savo kiemą pardavimui, yra nenaudingi daiktai, pavyzdžiui, senos vonios.

21. Nepakanka pagrindinės infrastruktūros

Nepakankama pagrindinė infrastruktūra taip pat yra blogos kaimynystės ženklas.
Pavyzdžiui, nėra pėsčiųjų infrastruktūros, tokios kaip šaligatviai ir viadukai, arba jos yra blogos būklės ir jas reikia remontuoti.

22. Mažai gatvės žibintų

Kaip minėta, skurdžiose apylinkėse nebus nei pakankamos bazinės infrastruktūros, nei prižiūrimos viešosios įrangos, įskaitant gatvių šviestuvus.

Bloga bendruomenė, kurioje nėra gerai funkcionuojančių gatvių žibintų, tai sukelia nepatogumų ir rūpesčių gyventojams.

23. Daugybė lombardų

Jei kas 60 sekundžių praeinate pro lombardą, tai reiškia, kad ši vieta nėra palanki vieta gyventi.
Nebūtinai tai reiškia, kad šios parduotuvės iš prigimties yra blogos. Kai šis verslas uždirba labai daug, tuomet turėtumėte būti atsargesni savo bendruomenės atžvilgiu.

24. Neperšaunamas stiklas vietinėse parduotuvėse

Kai kuriose pavojingose apylinkėse greito maisto parduotuvių tinklai ir degalinės turi naudoti neperšaunamą stiklą, kad apsaugotų savo personalą ir užtikrintų kasdienį darbą be išorinių grėsmių.

25. Pica nėra tiekiama jūsų namams

Picerijų picos vengiamos pristatyti į tas vietas, kurios pavojingos pristatymo vairuotojams. Taigi, jei kaimynystė negauna picos pristatymo paslaugos, tai gali būti ženklas, kad esate ne taip saugioje kaimynystėje.

26. Ne prekės ženklo parduotuvės

Blogoje kaimynystėje nematote jokių pagrindinių prekių ženklų.
Atminkite, kad galite pasitikėti savo instinktu. Jei kaimynystėje jaučiatės nepatogiai, greičiausiai dėl tam tikrų priežasčių. Galite patikrinti skirtingus laikotarpius, kad pamatytumėte, ar aukščiau esantys ženklai yra jūsų kaimynystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)