Tai priverčia atidžiai pažvelgti į savi pirkinius

Patikrinkite visus sandėliukus, stalčius, spinteles ir išimkite visus dalykus, kurių jūs niekada nenaudojote. Sukaupę visą krūvą tokių daiktų, paskaičiuokite, kiek pinigų jiems visiems išleidote. Tai bus gana skaudus smūgis suprasti, kiek jūs prisipirkote daiktų, kurių iš tikrųjų nenaudojate ir kurių jums nereikia. Šis jausmas (ir pinigų suma) išliks jūsų galvoje iki to laiko, kai eisite apsipirkti kitą kartą. Tada turėsite mažesnę pagundą impulsyviai pirkti daiktus nepagalvoję, kaip ir kam juos panaudosite.

Vieta taip pat kainuoja pinigus

Jei mokate nuomą už 2 kambarių butą, o tas likęs kambarys yra tiesiog tam, kad jame galėtumėte sudėti visą jums nereikalingą šlamštą, paklauskite savęs – ar tai butas yra per mažas, ar jūs tiesiog nemokate išnaudoti erdvės tinkamai? Kitą kartą, kai ieškosite naujo būsto, įvertinkite tai, kiek kambarių jums iš tikrųjų reikia, ir pamąstykite apie erdvės sumažinimą.

Jūs greičiausiai mokate už tą patį daiktą du kartus

Kartais daiktų yra tokia gausa ir jie padėti visiškai neorganizuotai, kad jūs pamirštate, ką jūs iš tiesų turite, o tuomet perkate tuos pačius daiktus dar kartą.

Daiktai, skirti tvarkai, yra brangūs

Viena didžiausių klaidų, kurias darome, kai norime tvarkos savi aplinkoje, yra pinigų leidimas daiktams, kurių mums iš tiesų nereikia. Mes iššvaistome turimas lėšas, nes mums reikia kažkokios talpos, kur galėtume sudėti kepimo įrankius, nes tai atrodo kažkas naudingo. Bet visi tie krepšiai gali būti gana brangūs ir jūs tiesiog dangstote tikrąją problemą. Užuot pirkę visus tuos daiktus, kad įveiktumėte netvarką, įveikite ją pačią be papildomo šlamšto.

Vieno žmogaus šiukšlė yra kito žmogaus lobis

Jeigu turite laiko ir noro, parduokite savo nereikalingus daiktus internetu. Sukaupkite tuos pinigus ir padėkite juos atokiau – kada nors galėsite juos išleisti smagiai pramogai arba apmokėti sąskaitoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)