Suoliukas prieškambaryje

Net jeigu gyvenate vienas, galite būti apstulbinti to, kaip greitai prieškambaris gali pavirsti tikro chaoso zona, kur bet kaip sumesti paltai, striukės, aksesuarai ir batai. Turėti suoliuką yra labai naudinga – ne vien tik todėl, kad ant jo atsisėdus patogu apsiauti batus, tačiau taip pat tai gali būti ir vieta, kur galima sudėti papildomus daiktus. Jei neturite įtaisytos specialios vietos daiktams, nusipirkite krepšių ar dėžių, kur galite sudėti smulkesnius daiktus, ir padėkite juos po suoliuku.

Krepšiai

Neperspaudžiant galima sakyti, kad krepšiai yra vienas nuostabiausių tvarkingų namų įrankių. Jie yra nepakartojamai naudingi, nesvarbu, kokiame kambaryje juos naudojate, ir gali būti naudojami bene viskam, įskaitant patalynę bei maistą, netelpantį į šaldytuvą ar spinteles. Krepšių grožis slypi tame, kad juose galima paslėpti visus nereikalingus daiktus, kad šie nebadytų akių, taigi daiktų skaičius išlieka toks pats, tačiau vizualiai erdvė atrodo minimaliai apkrauta ir laisvesnė. Pasitelkite įvairių dydžių, formų bei stilių krepšius, dekoruokite juos dažais, bumbulais ar kitokiais dekoratyviniais aksesuarais, kad suteiktumėte daugiau individualumo.

Kelios skirtingos šiukšlių dėžės

Mes visuomet laikome šiukšlių dėžes virtuvėje, tačiau galite sutramdyti netvarką laikydami šiukšliadėžes ir kitose vietose, kuriose jos bus lengvai pasiekiamos. Laikykite vieną prieškambaryje, nereikalingam paštui, o kitą, mažesnę ir mažiau pastebimą – svetainėje. Kai tik perskaitysite visus žurnalus, laikraščius ir t.t., surinkite juos nuo visų matomų paviršių ir iškart išmeskite.

Atskiros skiltys stalčiuose

Stalčiuose esančios atskiros skiltys suteikia šiek tiek vidinės tvarkos itin mažoms vietoms, pavyzdžiui, darbo stalui, naktiniam staliukui ar komodai. Kartais turėti per daug vietos daiktams laikyti gali būti taip pat blogai kaip ir turėti jos per mažai. Jeigu turite galimybę padalinti tą vietą į mažesnes dalis, tuomet galite apsisaugoti nuo stalčiaus pavirtimo į tikrą šiukšlyną.

Etiketės

Nors ne kiekvienam dalykui jūsų namuose reikia etiketės, visgi jos gali pasitarnauti jums ir ypač jūsų svečiams, kai reikia kažką surasti paprastai ir greitai. Etiketės yra parankios jums tuo atveju, jeigu laikote kokias nors dėžutes aukštai lentynoje ir negalite pasižiūrėti, kas yra viduje ir neprisimenate, ką ten sudėjote.

Skalbinių krepšiai

Kokia yra blogiausia skalbinių dalis? Išrūšiuoti nešvarius drabužius į atskirus krepšius. Tačiau skalbinių tvarkymas nuo pat tada, kai jie pradeda kauptis, gali gerokai palengvinti patį skalbimo procesą. Galite nusipirkti įmantrų krepšį su atskiromis talpomis baltiems, spalvotiems ar iš ypatingų audinių pasiūtiems drabužiams, arba patys pasidaryti tam skirtus krepšius. Ir tam nereiks daug investicijų: paprastus medžiaginius krepšius ar maišus užkabinkite ant kabliukų ir štai jums puiki priemonė skalbinių rūšiavimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)