Bet kokios tekstūros sienų apmušalus išvalyti padės... duonos minkštimas. Tereikia iš šviežios baltos duonos riekės išsipjauti maždaug 5–7 centimetrų skersmens apskritimą. Kiek galima tvirčiau prispauskite duonos minkštimą prie dėmės, ir netrukus pastebėsite, kaip dėmė ima į jį gertis. Nepavyko iš pirmo karto? Panaudokite kitą duonos minkštimo pusę.

Dar vienas veiksmingas būdas pašalinti dėmę – pasitelkti kiekvienuose namuose esantį buities prietaisą: lygintuvą. Prireiks ir paprasčiausio tualetinio popieriaus. Įkaitinkite lygintuvą iki optimalios temperatūros, prie dėmės pridėkite tualetinį popierių ir priglauskite įkaitintą lygintuvą. Netrukus pastebėsite, kaip riebalai iš dėmės geriasi į tualetinį popierių. Prireikus procedūrą pakartokite kelis kartus. Svarbiausia nepersistengti ir per daug neįkaitinti lygintuvo. Juk nenorėtumėte, kad nuo karščio tapetai imtų ir atšoktų?

Lengviausia dėmes išvalyti iš vinilinių sienų apmušalų. Jų danga neleidžia dėmei giliai įsigerti, tad pakanka dėmę pavalyti iš pradžių drėgna šluoste, o tada nusausinti sausu rankšluosčiu. Svarbiausia – judesiai reikiama kryptimi: nuo kraštų į centrą.

Sunkiai išvalomos dėmės pareikalaus papildomų paslaugų, tačiau net ir tokiais atvejais viskas įmanoma. Siūlome išbandyti tokį receptą: sumaišyti vieną valgomąjį šaukštą dantų valymui skirtų miltelių (arba kukurūzų krakmolo) ir 0,5 arbatinio šaukštelio benzino. Gauta pasta užtepkite dėmę ir palaikykite maždaug 3 valandas. Tada paviršių nuvalykite šepetuku – nuo kraštų link centro. Naudoti gryną benziną nepatariama, nes sienų apmušalai gali prarasti spalvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)