Štai pagrindinės namų tvarkymo prieš Kalėdas užduotys, kurios palengvins pasiruošimą ir suteiks galimybę pasimėgauti puikia šventine atmosfera.

Išvalykite langus

Jeigu langų vidinę ir išorinę puses išvalėte rudenį, tuomet dabar, prieš puošiant langus šventėms, pakaks dar kartą juos nutrinti specialiai stiklui skirtu valikliu. Kai stiklas švarus, prie jo kur kas paprasčiau lips snaigės ir įvairios popierinės dekoracijos.

Nuvalykite dulkes ir voratinklius

Kalėdinės dekoracijos paprastai nenuimamos iki Naujųjų metų pradžios, o kartais ir dar kelias dienas po jų. Štai kodėl būtų išmintinga prieš puošiant namus dar kartą visur nuvalyti dulkes. Tas pats galioja ties lubomis ir sienų kampuose kabantiems voratinkliams – jeigu visa tai pašalinsite, bus lengviau (ir maloniau) puošti namus.

Tvarkymas

Išvalykite ir sutvarkykite svečių kambarį ir spintas

Jeigu per šventes ketinate pasikviesti draugus ar gimines, būtų protinga atlaisvinti šiek tiek vietos spintoje. Jie atvyks su lagaminais, krepšiais ir striukėmis, o jums juk nesinori, kad jų daiktai užgriozdintų jūsų koridorių ar kambarius. Taip pat būtų ne pro šalį šiek tiek pasitvarkyti svečių kambaryje. Išsiurbkite jį, nuvalykite dulkes nuo paviršių ir paruoškite naujus patalynės užvalkalus – taip garantuosite savo svečiams jaukų ir patogų vizitą jūsų namuose.

Pasirūpinkite virtuve

Žiema yra tas metų laikas, kai daug laiko skiriame maisto ruošimui, ypač per šventes. Štai kodėl puiki mintis pasitikrinti, ar jūsų virtuvė pasiruošusi intensyviam kalėdiniam maisto gaminimo maratonui. Išvalykite šaldytuvą ir spinteles, išmeskite senus produktus. Taip pat galite nuvalyti dulkes nuo šventinių stalo įrankių, taurių ir lėkščių. Patikrinkite, kaip veikia orkaitė. Jeigu joje aptikote pridegusio maisto likučius, būtinai juos išvalykite. Taip pagerinsite šio prietaiso veikimą ir geriau pagaminsite kalėdinį patiekalą.

Namų tvarkymas

Išvalykite vonios kambarį ir tualetą

Vonios kambario valymas yra vienas tų darbų, kurių tikrai nesinori daryti per Kalėdas. Įpilkite į klozetą stipraus valiklio ir leiskite jam atlikti savo darbą. Plyteles po prausimosi duše nuvalykite. Karšti garai padeda lengviau nuvalyti nešvarumus, tad vonios kambarį kur kas paprasčiau išblizginti. Veidrodžius nuvalykite stiklui skirtu valikliu, taip nuo paviršiaus pašalinsite dantų pastos dėmes, pirštų atspaudus ir vandens paliktus pėdsakus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)