Tie, kurie šventėms būtinai nori gyvos eglės, kartu su ja gauna ir problemą – medelis džiūsta ir po visus namus pabyra spygliai. Tai ne tik pavojinga, bet ir erzina – reikia kiekvieną dieną valyti namus. Jau nekalbant apie tai, kad kam gi norisi Kalėdoms turėti mirusį medį? Niekam. Taigi, pasirūpinkime, kad eglė sėkmingai sulauktų švenčių.

Padėkite ją šaltai

Jūsų medelis įpratęs būti šaltai, todėl jis tikrai nejaus dėkingumo, pastatytas kad ir jaukiuose, bet šiltuose jūsų namuose. Žinoma, jis puikiai atrodo jūsų svetainėje, tačiau jam labai trūksta vėsos. Tad suteikite jam tai, išnešdami į šaltą garažą (tik prieš tai nuimkite dūžtančius papuošimus!). Tegul medis pabūna vėsiai dieną ar dvi, tada vėl galėsite jį parsinešti.

Neperkraukite jos

Kai eglę parsinešite iš garažo, stenkitės ant jos dėti mažiau papuošimų ar sunkių girliandų. Taip, gausiai papuoštas medis atrodo puikiai. Tačiau jeigu norite, kad tos šakos sulauktų Kalėdų, neperkraukite jų. Ypač svarbus lempučių dydis. Jeigu jūsų lemputės didesnės, karštis gali išdeginti medžio paviršių, o štai mažesnės lemputės išskiria mažiau šilumos.

Kalėdų eglė

Parinkite tinkamą stovą

Pasirūpinkite, kad jūsų medis stovėtų gerame stove su pakankamu vandens kiekiu. Jeigu norite išvengti bet kokios vandens padarytos žalos grindims, po stovu padėkite padėklą, po padėklu – kilimėlį. Tai surinks perteklinį vandenį, o šakos visa tai paslėps.

Vanduo, vanduo ir dar kartą vanduo

Pasirūpinkite, kad medis būtų vandenyje. Nuolat! Kiek reikia vandens? Pamatuokite eglės kamieno diametrą, padalinkite iš 2,5 ir skaičius, kurį gavote – jūsų eglei reikalingas vandens kiekis litrais. Taip pat galite įsigyti specialiai tam skirtą įrenginį ar pasigaminti piltuvėlį patys. Svarbu, kad eglei užtektų vandens, nes be jo jos spygliai byrės ir kils gaisro pavojus.

Svarbus maitinimas

Be pakankamo vandens kiekio, eglės gyvybei palaikyti reikia ją maitinti. Nors daugeliui atrodo, kad nieko panašaus šiai kalėdinei puošmenai nereikia, kai kurie jau spėjo įsitikinti, kad maitinimas medį tarsi užkonservuoja. Tam tereikia į indą su vandeniu įpilti valgomą šaukštą kukurūzų sirupo ar cukraus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)