Kai tenka įsirengti virtuvę, labai svarbu nutarti, kokią sienų apdailą pasirinkti – medį, tapetus, keramines plyteles ar dar ką nors.

Toliau pateikta keletas su sienų apdaila susijusių pasiūlymų iš svetainės homify.com.my, galbūt padėsiančių lengviau apsispręsti dėl virtuvės dizaino.

Ryški spalva

Jei virtuvės interjerą norite pagyvinti spalvomis, galite rinktis sienoms skirtus plastiko ir akrilinius dažus. Šios medžiagos yra atsparios vandeniui, greitai džiūstančios, ilgaamžės, be to, jas pasirinkus, sienas bus labai lengva plauti, o virtuvėje tai ypač aktualu. Daugelis šiuolaikinių dažų ir glazūrų papildomos komponentais, užkertančiais kelią pelijimui. Labiausiai virtuvei tinkama spalva yra tokia, kuri žadintų apetitą, pavyzdžiui, ryškiai geltona.

Svarbiausia priežastis, kodėl turėtumėte rinktis plastiko arba akrilinius dažus, – tai didelis jų atsparumas. Plastiko dažai ypač gerai hermetizuoja sienos paviršių.

Virtuvės interjeras

Akmeninės plokštės

Iš natūralių arba dirbtinių akmenų gaminamos akmeninės plokštės tikrai tinka virtuvės sienoms. Siūlomas gana platus jų pasirinkimas.

Kitaip nei atrodo iš pirmo žvilgsnio, klijuoti šias plokštes yra labai paprasta, mat iš tiesų matomos plytelės yra tarsi kvadrato formos pagrindo dekoracija. Jos pritvirtintos prie stiklo pluošto tinklo, todėl tikrai nereikia būgštauti, kad gali nukristi.

Virtuvės interjeras

Natūralūs akmenys

Dažnai virtuvėse tenka pastebėti granito, skalūno, marmuro ar kitokio natūralaus akmens sienas. Šis interjero sprendimas toks populiarus ne tik todėl, kad akmenines sienas lengva prižiūrėti ir jos ypač ilgaamžės, bet ir dėl daromo prabangos įspūdžio bei kuriamos romantiškos atmosferos. Nesvarbu, kokio tipo akmenį pasirinktumėte, jei norite turėti akmeninę sieną, akmenų plokščių tvirtinimo darbą geriau patikėkite prie jo pratusiems apdailos specialistams.

Virtuvės interjeras

Tapetai

Nors tapetuotų virtuvės sienų dažnai išvysti netenka, tapetai gali puikiai pasiteisinti, norint sukurti netradicinį interjerą. Šiais laikais tikrai galima rasti specialia danga sutvirtintų tapetų, išsiskiriančių didesniu patvarumu, lengvai nuvalomų ir palyginti atsparių drėgmei. Bene didžiausias tapetų pranašumas – didžiulės raštų bei ornamentų pasirinkimo galimybės.

Kita vertus, tapetus galima sumaniai derinti su keraminėmis plytelėmis arba medžio lentelėmis – jos kuo puikiausiai apsaugos palei viryklę esančias ir kitas greitai ištepamas sienų sritis.

Virtuvės interjeras

Vinilas

Jei jums imponuoja lakoniškas stilius ir neketinate išlaidauti, rinkitės vinilo plokštes. Jas lengva primontuoti ir nesunku prižiūrėti, o įsigyjant neteks gerokai pratuštinti biudžeto. Tokias sienas paprasta paįvairinti kokiais nors užrašais arba piešiniais.

Virtuvės interjeras

Medis

Medis visada padeda sukurti natūralumo ir jaukumo atmosferą. Vis dėlto svarbu atminti, kad jis ganėtinai jautrus drėgmei, todėl jei virtuvę norite iškalti medinėmis lentelėmis, žinokite, kad daug geriau tai padarys patyręs specialistas. Siekiant apsaugoti medinį paviršių ir ilgai džiaugtis puikia jo išvaizda, sienas patariama reguliariai apdoroti specialiu aliejumi.

Virtuvės interjeras


Keraminės plytelės

Tradicinės keraminės plytelės iki šiol yra labai populiarios, nes jas lengva prižiūrėti, joms nebaisus nei vanduo, nei riebalai, nei dažantys skysčiai, nei begalė kitų dalykų. Svarbu ir tai, kad galima rinktis iš galybės spalvų, raštų ir formų, todėl kiekvienas tikrai sugebės rasti sau priimtiniausią variantą.

Virtuvės interjeras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)