1. Nieko blogo būti natūraliai netvarkingu žmogumi. To pripažinimas yra pirmasis žingsnis.

2. Turėti šiek tiek netvarkingus namus padaro jus įdomesniu žmogumi. McCartney, kuri savo svetainės sieninėse lentynose laiko galybę visokiausių daiktų, apibūdina jausmą, kuris apėmė aplankius draugų negausiai apstatytą butą: „Jis buvo visas baltas, be jokių smulkmenų ir aš pagalvojau – kur asmenybė?“ Ar jūs tikrai norite būti tokiu žmogumi?

3. Daiktus lengviau surasti, jeigu jų nepaslepiate spintos gilumoje. Priešingai, nei pasiduoti pasiūlymams saugoti ir laikyti daiktus tam skirtose dėžėse ir pan., daug patogiau yra laikyti daiktus ten, kur juos galite lengvai ir greitai pasiekti ir rasti.

4. Kuo netvarkingesnis stalas, tuo kūrybiškesnės mintys. Ir tai patvirtina mokslas! Minesotos universiteto tyrimai atskleidė, kad subjektai, kurių buvo paprašyta sugalvoti naujų idėjų, ką veikti su teniso kamuoliukais, daug kūrybiškesni buvo dirbdami netvarkingame kambaryje. Tiesa, terminas „darbo stalas“ yra vartojamas laisva forma, mat McCartney namuose dirba ant savo sofos, kadangi darbo stalas yra dedikuotas svarbesniems daiktams, pavyzdžiui, šūsnims knygų.

5. Namų tvarkymas ir valymas nėra visų gyvenimo problemų sprendimas. Nesvarbu, ką sako spauda.

6. Nieko baisaus laikyti daiktus, turinčius sentimentalią vertę. Pavyzdžiui, močiutės kryželiu siuvinėtus kūrinius ir iš makaronų pagamintą vėrinį, kurį padarė jūsų dukra ar dukterėčia.

7. Daiktų tvarkymas neveikia. Bent jau ne ilgam. Gyvendama vieno kambario bute Brukline, McCartney vienu metu jautėsi priversta turėti mažiau daiktų. Ji įšoko kartu su visais į traukinį, kuriame žmonės stengiasi namuose turėti kuo mažiau daiktų. Rezultatas? „Mano butas buvo tvarkingas vieną dieną, o po savaitės ir vėl buvo chaosas. Yra tam tikra pusiausvyra, su kuria mes turime susitaikyti“, – teigė ji.

8. Turime būti dėkingi už viską, ką turime. Skirkime akimirką tam, kad įvertintume tai, kiek daug turime daiktų, su kuriais net nežinome, ką daryti.

9. Mažiau tvarkymosi – mažiau streso. „Aš atsikeliu ryte ir pradedu dirbti, visiškai nesukdama galvos dėl to, kad prieš tai turiu nusivalyti kavos staliuką“, – sako McCartney. Atsipalaiduoti ir trumpam pamiršti visus savo valymo ir tvarkymo įpročius gali padėti atsikratyti nerimo ir šiek tiek atlaisvinti vietos galvoje.

10. Skaitmeninis šlamštas neišvengiamas. Jūs vis tiek gausite elektroninius laiškus, pranešimus ir trumpasias žinutes. Tam sustabdyti nėra galimybės, tai yra neįveikiama, bet pagalvokite apie tai, kaip nepaparasta yra turėti tiek daug informacijos ir ryšių tiesiog rankose. Be to, niekada nepasitikėkite žmogumi, kuris neturi atidarytų bent kelių naršyklės langų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)