Ji įvardija dalykus, kurių svečiuose liesti nevalia, jeigu šeimininkas nedavė tam atskiro leidimo. Ir pateikė jų sąrašą.

Šaldytuvas. Ir viskas, kas yra jame.

Termostatas. Arba lubų ventiliatorius. Jūs galite mandagiai užsiminti, kad jums per šilta arba pernelyg vėsu, bet niekada nesiimkite kontroliuoti kambario temperatūros neatsiklausę namų šeimininko.

Asmeninis kompiuteris. Jūs tikriausiai turite išmanųjį telefoną, nutikus kam nors neatidėliotino. Tačiau jei jums prireikė kompiuterio, reikėtų atsiklausti.

Nuotolinio valdymo pultelis. Jeigu jums nėra patikėta užduotis rūpintis televizoriumi, garso ar kitais prietaisais, privalote palikti juos ramybėje.

Naminiai gyvūnai. Nesiimkite glostyti ar kitaip trukdyti svetimų naminių gyvūnų, prieš tai neatsiklausę. Be to, jūs nežinote jų charakterio ar neliečiamų gyvūno kūno vietų, kurios gali jį suerzinti.

Laiptinė. Jeigu bendravimui skirta erdvė ir vonios kambarys yra pirmame aukšte, be pakvietimo nevalia eiti į antrą (arba pirmą, jei atvirkščiai) aukštą.

Lova. Jeigu esate vieno kambario bute ir šalimais yra lova, nedrįskite ant jos atsisėsti esant specialiai paruoštoms sėdėjimo vietoms.

Tualeto reikmenys. Žinoma, kad jums reikės rankų muilo. Bet šeimininkų vonios kambarys nėra viešbučio. Pasiklauskite prieš imdami asmeninius kūno losjonus, rankų kremus bei kitus daiktus.

Vaistinėlė. Kokia galėtų būti priežastis knistis po draugų vaistų spintelę? Nebent tai yra labai skubus atvejis, reikalaujantis neatidėliotinos pagalbos.

Žinoma, yra ir išimčių. Jeigu esate savo senų ir artimų draugų namuose, tikėtina, kad darote visas šias klaidas. Bet taip pat galima numanyti, kad viskam leidimą jau esate gavę iš anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)