Lentynos iki lubų

Labiausiai erdvę patalpoje užima baldas iki lubų. Vonioje reikia vietų sudėti daiktams, bet lentynos iki lubų būtų tuštybė. Jei vonios kambarys nedidelis, bet lubos aukštos, aukštai pakabinkite spintelių ar lentynų.

Vonia

Įprastai žmonės pasidalina į dvi grupes – vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pagulėjimo karštoje vonioje, kiti vonią laiko daug vietos užimančiu nenaudojamu daiktu. Na ir vis tik – jei vonios patalpa labai maža, geriau įsirengti dušo kabiną.

Vonios kambarys

Skalbinių krepšys

Skalbinių krepšys užima brangią vietą mažame vonios kambaryje. Vietoje to skalbinių krepšį galima laikyti laiptų aikštelėje arba miegamajame. Yra įvairiausių dizainų skalbinių krepšių, tikrai rasite tinkamą variantą.

Apgaukite akis plytelėmis

Erdvė kurią turite ir ta, kurią matote, nėra tas pats. Apžaiskite erdvės ribas dalį vonios (jei visgi nusprendėte įsirengti vonią) ir sienos išklodami vienodomis plytelėmis – taip bus sunkiau atskirti, kur ji prasideda ir kur pasibaigia, todėl kambarys atrodys daug didesnis. Marmuras šioje vietoje labai pasiteisina, nes jis atrodo kaip vienas didelis lakštas ir atskiros plytelės nėra taip akivaizdžiai matomos.

Rankšluosčių stirta

Turite daug rankšluosčių? Didelė tikimybė, kad naudojate vos trečdalį turimų rankšluosčių, įskaitant ir tuos, kurie skirti svečiams.

Patarimas – rankšluosčių apmažinkite. Auksinė taisyklė – kiekvienas šeimos narys turi turėti po du rankšluosčius, o svečiams patartina atidėti dvi poras rankšluosčių.

Lengvai perkeliami baldai

Jei jūsų vonia yra maža, verta pasvarstyti apie baldus, kuriuos galite perkelti į kitą vietą kada tik užsigeidžiate. Laisvai kilnojamos spntelės ir kėdutės leidžia jums nuolat perplanuoti savo vonios erdvę ir jos pernelyg neapkrauti. Be to, tai yra naudinga ir patogu, kai ketinate persikelti iš vieno būsto į kitą.

Neišnaudota erdvė

Net jei vonios kambarys neįprastų metmenų ar formų, erdvę galima maksimaliai išnaudoti. Pavyzdžiui, po pasvirusia lubų dalimi galima įrengti klozetą arba pastatyti spintelę.

Tos pačios plytelės ir sienoms, ir grindims

Dar vienas gudrus triukas, kaip priversti vonios kambarį atrodyti didesnį nei jis yra iš tikrųjų – naudoti tas pačias plyteles ir sienoms, ir grindims. Netgi nebūtina tam naudoti neutralias spalvas – puikiai tinka ir ryškios, išsiskiriančios, prie kurių galite derinti ir įvairius aksesuarus, taip įliedami šiek tiek individualumo.

Stumdomos durys

Į vidų atsidarančios durys užima daug vietos. Jei vonia maža, kur kas išmintingiau įrengt sulankstomas arba stumdomas duris – atidarinėjamos jos neužima vietos, taigi vonios kambaryje lieka daugiau vietos baldams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)