Raskite vietos, tada pirkite

Neikite į parduoduvę ir nepirkite gausybės daiktų, kuriuose ketinate laikyti kitus namų daiktus. Visi tie krepšiai ir dėžės yra labai viliojantys, bet jie neduos jums naudos, nebent jie įtilps į jiems reikiamą vietą (ant lentynos, po lova, spintoje). Laikykite juose tai, kas būtina ir atsižvelkite į tai, kiek vietos galite tam skirti.

Rekomenduojama pirmiausia susitvarkyti, įvertinti, kiek dėžių ir krepšių jums iš tikrųjų reikia prieš prisiperkant dar daugiau naujų. Jūs visada galite jų papildomai įsigyti, tačiau juk nenorite, kad jie stovėtų tušti ir tik be reikalo užimtų vietą.

Nekąskite daugiau nei galite sukramtyti

Neskirkite visos dienos norėdami sutvarkyti visus namus. Labai mažai žmonių turi tiek energijos, kad galėtų skirti 8 valandas vien tvarkymuisi. Jūs greičiausiai pasijusite susierzinęs ir mažiau produktyvus dienos eigoje. Daug geriau yra skirti keletą valandų – 2 arba 3 – vienai konkrečiai vietai tvarkyti. Tokiu būdu jūs būsite motyvuoti padaryti daugiau ir neperdegsite proceso metu.

Namų tvarkymas

Pabaikite tai, ką pradėjote

Be abejonės, daiktus, kuriais ketinate atsikratyti, teks suskirstyti į kategorijas, pvz., išmetimui, perdirbimui, labdarai, draugams bei sau. Bet yra bjauresnė šio reikalo pusė: kai tik nuspręsite, kur kokie daiktai turi nukeliauti, jūs turite juos nugabenti iki pasirinkto tikslo. Niekada nelaikykite krepšių, surinktų labdarai ar dėžių su daiktais, kuriuos ketinate kažkada atiduoti draugams. Padarykite tai dabar pat. Išmeskite tai, ką ketinate išmesti, sukraukite į mašiną daiktus, kuriuos norite atiduoti draugams ar šeimos nariams ir iškart juos nuvežkite. Jūs nuveikėte tiek daug, kad šiuos daiktus paruoštumėte išgabenimui iš namų, todėl įvykdykite ir paskutinį žingsnelį!

Roma nebuvo pastatyta per dieną

Nemanykite, kad vieną kartą susitvarkę, jūs tai padarėte visam laikui. Jūs pasijusite siaubingai nusivylę, kai vėl tą patį teks daryti po mėnesio. Svarbu suprasti, kad kol nesukursite sistemos, kaip kontroliuoti į namus patenkančius ir iš jų išmetamus daiktus, tol šis procesas nesibaigs. Kita vertus, turėtumėte džiaugtis dėl to, ką pradėjote, nes tai vis tiek yra daug efektyvesnė tvarkymosi sistema nei toji, kuri buvo.

Gana yra gana

Labai nedaug žmonių turi spintas ir stalčius, kurie panašūs į tuos, kuriuos matome baldų gamintojų kataloguose. Jie dažniausiai atrodo gerai ir tarnauja pagal savo paskirtį, tačiau visgi jie yra naudojami eilinių žmonių, o ne tų, kuriems viską kruopščiai sudėliojo dizaineriai ir rinkodaros specialistai. Jūs būsite nusivylęs, jeigu tobulumas yra jūsų tikslas. Iš tiesų, siekiamybė turėtų būti sukurti erdvę, kuri jums tarnauja ir atitinka jūsų poreikius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)