Perskaitykite, kokios tvarkymosi klaidos būdingos daugeliui žmonių, apsispręskite išgyvendinti jas iš savo gyvenimo ir pamatysite, kaip greitai namuose ir kitur įsivyraus tvarka.

1 klaida – gamindami valgyti ką nors išpylę nepavalote ir pan.

Riba tarp valgio gaminimo ir virtuvės sujaukimo labai plona, tačiau patikėkite – tvarką bus lengviau palaikyti, jei ką papylę iš karto išvalysite. Jei iš karto neišvalote, pvz., išsipylusio padažo, jis gali pridžiūti, todėl vėliau bus sunkiau išvalyti. Neatidėliokite valymo iki tada, kai bus pagamintas valgis, nes tuo laiku nebelieka motyvacijos. Įsiveskite taisyklę – gamindami valgį, iš karto valote, šluostote (nebent gaminate patiekalą, kuriam reikia visiškai atsidėti).

Namų tvarkymas

2 klaida – iš karto nevalote dėmių

Šveisti, valyti įsisenėjusias dėmes kur kas sunkiau, nei iš karto pavalyti. Jei esate įpratę dėmes valyti ne iš karto, pats metas išsiugdyti naują įprotį. Bus lengviau, jei dėmių valiklį laikysite matomoje vietoje. Įpraskite valyti iš karto – kilimai, drabužiai ir kt. bus jums dėkingi

3 klaida – kaupiate šūsnis žurnalų, kurių niekada neskaitote

Žurnalų šūsnys kaupiasi greičiau, nei manote. Galite laikyti nedidelę krūvelę ant kavos staliuko ar ant kito stalo – tai suteikia namams jaukumo, bet jei laikote visus per pastaruosius trejus metus pirktus žurnalus, pats metas su jais atsisveikinti. Ateityje įpraskite išmesti ar atiduoti seną žurnalą, vos ateina naujas numeris.

Shutterstock

4 klaida – atidėliojate skalbimą, kol lieka paskutinė pora kojinių

Skalbimas gal ir ne pats maloniausias namų ruošos darbas, tad daugybė žmonių jį atidėlioja, kol tiesiogine prasme nelieka ko apsivilkti. Nelaukite, kol liks paskutinė pora kojinių, kurias mūvite, sudėkite drabužius į skalbimo mašiną. Tegu gyvenime atsiranda nauja taisyklė – kai tik prisikaupė tiek nešvarių drabužių, kiek telpa į skalbimo mašiną, išskalbkite juos. Tada nebebus taip, kad nebelieka švarių drabužių.

5 klaida – drabužius ir aksesuarus numetate ant kėdės atkaltės

Ar kėdė miegamajame atlieka dvigubą – kėdės ir spintos funkciją? Didelė pagunda parėjus namo nusivilkti ir permesti drabužius per kėdės atkaltę. Jei vėliau juos pakabinate, nieko baisaus, bet jei drabužių krūva ant kėdės vis didėja, vėliau teks skirti laiko juos išrūšiuoti ir sukabinti. Pradėkite taikyti naują taisyklę – nusivilkus drabužius iš karto kabinate į spintą, į drabužinę. Trumpai tariant – jokių drabužių ant kėdės miegamajame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)