Ką daryti su sienomis?

Baltos sienos tarnauja kaip ideali drobė milžiniškam juodam šviestuvui, žaviai nudėvėtiems baldams ir tos pačios spalvos akcentams. Šioje vientisoje paletėje beveik nepastebi, kad svetainei trūksta erdvės. Kita vertus, kad interjeras neatrodytų labai nuobodus, galite pamėginti įkurdinti įvairius geometrinius ir linijinius raštus. Tai mažai erdvei suteiks struktūros pojūtį ir papildomo ilgio bei pločio iliuziją.

Kai tenka sutalpinti daugybę daiktų nedideliame bute, vertikalioji erdvė tampa geriausia drauge, todėl išnaudokite plotą ne tik ant grindų, bet ir ant sienų: labai tikėtina, kad virš stalo ar spintelės pavyktų rasti laisvo ploto pakabinamoms lentynoms.

Ir nepamirškite užuolaidų! Užuolaidos – greičiausias būdas erdvei akimirksniu suteikti aukščio. Svarbiausia jas pakabinti prie pat lubų ir leisti laisvai kristi ant grindų.

Kaip planuoti apšvietimą?

Kambarys dažniausiai atrodo didelis ir erdvus iš dalies dėl aukštų lubų ir didelių langų, tačiau taip pat verta pažymėti, kad svarbus sluoksniuotas apšvietimas. Šviesos šaltiniai įvairiame aukštyje – grindų lempos, sietynai, darbo stalo lempos – sukuria nuotaikingą gerai apšviesto kambario atmosferą.

Na, o veidrodžiai yra vienas geriausių būdų, kurie jūsų mažam kambariui suteiks daugiau erdvės. Veidrodžiai viską atspindi, taip pat ir visą į kambarį patenkančią šviesą. Verta išmėginti!

Kokius baldus pasirinkti?

Jeigu ieškote papildomos vietos daiktams sudėti ar paviršių jiems eksponuoti, apsvarstykite baldų be kojų – tokių, kurie tvirtinasi tiesiai prie sienos – galimybę. Kabantys nemaži baldai apgauna akis, mat atrodo, kad jie užima mažiau erdvės, nes grindys po jais vis tiek tuščios. Be to, jeigu yra poreikis, tą naujai atrastą erdvę galite panaudoti kažkam susidėti.

Dažniausiai nedidelę erdvę bijome užgriozdinti pernelyg dideliais baldais, tačiau kartais ją užstačius didele sofa, kuri „apkabina“ sienas, turėsite kambarį, kuriame: 1. galima susodinti daug žmonių, 2. viešpatauja jaukumo ir svetingumo jausmas.

Pažvelgę aukštyn ant baldų išvysite daugybę laisvos erdvės, apie kurią nebuvote pagalvoję. Didelė tikimybė, kad plotą ant šaldytuvo jau panaudojote, o kaip gi dėl spintelių viršaus? Dar vienas mažytis triukas – virš durų kabinamos lentynos, suteiksiančios itin vertingos papildomos erdvės daiktams laikyti.

Kur laikyti daiktus?

Jei tenka gyventi bute, kuriame nėra spintos, iššūkių pastebimai padaugėja. Atviros lentynos ir drabužių kabyklos – puiki išeitis, tačiau vertėtų nepamiršti, kad tokiu atveju visi daiktai laikomi atvirai, o būstas, tikėtina, atrodo šiek tiek chaotiškai. Spintos, komodos ir spintelės yra tinkamiausi variantai, kai prireikia suvaldyti netvarką. Jei vis tik jūsų namuose daug atvirų lentynų, tvarkai palaikyti įsigykite krepšių ar dėžių.

Vienas nenuginčijamas nedidelio būsto privalumas – neišvengiama būtinybė atsakingai žvelgti į turimus daiktus. Kur kas sudėtingiau suvaldyti daiktų gausybės situaciją, kai dalis jų nėra reikalingi konkrečiu metu, jei neturite erdvios spintos. Taigi mąstydami apie galimus daiktų laikymo sprendimus ar planuodami ką nors įsigyti, paklauskite savęs, ar tai jums tikrai yra reikalinga. Gali būti, kad iš tikrųjų jums reikia kur kas mažiau vietos daiktams laikyti, nei galėjote pamanyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)