Tai vienas iš kelių buitinių prietaisų, kurį nuolat atidarinėjate, bent jau kelis kartus per dieną tai tikrai. Ir tai darote dažniausiai viduryje gaminimo proceso – kai jūsų rankos nusėtos įvaraus plauko bakterijomis.

Akivaizdu, kad namuose yra vietų, kurios ypatingai daug kaupia bakterijų, bet jūs iš tikrųjų nustebsite sužinoję, kokia yra blogiausia vieta šaldytuve, bemaž nenusileidžianti kaupiamų mikroorganizmų kiekiu.

Pasak JAV Sveikatos apsaugos organizacijos, pati nešvariausia vieta šaldytuve yra daržovių stalčius.
Tai daugeliui gali būti staigmena, nes daržovės iš pažiūros atrodo visiškai nekenksmingos. Taip, jūs turėtumėte jas visada nuplauti, bet daržovės, atrodytų, vis tiek neturėtų kelti kažkokios rizikos.

Tačiau testų metu buvo nustatyta, kad tokios bakterijos kaip salmonelės, listerijos, taip pat mielės ir pelėsis buvo rastos būtent šaldytuvo daržovių stalčiuje.

Problema slypi ne pačiose daržovėse. Bėda ta, kad bakterijomis užkrėstos daržovės sėkmingai gali užkrėsti ir kitus produktus. Nors dauguma mūsų pagalvoja apie tai, kaip reikia tinkamai laikyti mėsą, bet retas, kuris tą patį pagalvoja ir apie daržoves.

Laimė, yra būdas problemos išvengti arba ją maksimaliai sumažinti – išvalyti daržovių stalčių. Tiesiog ištuštinkite jį, išimkite iš šaldytuvo, išplaukite su indų plovikliu bei vandeniu. Tuomet leiskite jam arba išdžiūti pačiam, arba krupščiai nusausinkite jį su popieriniu rankšluosčiu. Tai turėtumėte daryti bent kartą per mėnesį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)