1. Jie pastoviai tvarkosi.

Tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, o ilgalaikėje perspektyvoje gyvenimas pasidarys lengvesnis. Tik pagalvokite, kam reikia mažiau laiko – nuvalyti trupinius nuo spintelės pagaminus valgyti ar šveisti spintelės viršų, nes buvo nevalytas kelias savaites.

Tvarkingiausios šeimininkės žino – kasdien šiek tiek pasitvarkius, namuose neįsisenės netvarka.
Įpraskite kasdien ką nors patvarkyti – sudėkite daiktus atgal į spintas, išneškite šiukšles, išplaukite grindis, ką nors išpylę iš karto išvalykite. Jei nuolat pasitvarkysite, nereikės skirti viso sekmadienio tvarkymuisi.

2. Jie nepalieka indų kriauklėje.

Niekada neikite miegoti pikti arba palikę kriauklėje neplautų indų. Kai esate pavargę ar apima tingulys, kyla pagunda palikti kriauklėje pamerktus indus nakčiai. Nedarykite šito! Nespėsite apsižiūrėti, kai vienas puodas virs penkiais ir teks plauti indus visą pusvalandį. Tas pats pasakytina ir apie indaplovę – sudėkite indus ir įjunkite plovimą prieš miegą, o jei turite švarių indų, atidėkite plovimą.

3. Jie neapsikrauna daiktais.

Įvairūs prietaisai, indai greitai kaupiasi virtuvėje, ypač jei šeima didelė arba mėgstate gaminti. Parduotuvėje 16-os puodų rinkinys gali atrodyti labai patraukliai, bet parsigabenus namo užgriozdins virtuvę. Pasistenkite, kad gyvenimas būtų paprastesnis (ir tvarkingesnis) – neapsikraukite virtuvės prietaisais (įrankiais, keptuvėmis, puodais ir pan.), laikykite tik tai, ko tikrai reikia ar ką pastoviai naudojate.

4. Jie laiko daiktus ir indus spintelėse.

Ne mažiau svarbi sąlyga – nelaikyti matomose vietose visų prietaisų ir indų. Gali kilti pagunda laikyti daiktus ant spintelių, kad jie visada būtų po ranka, bet jei norite, kad virtuvėje būtų erdvu, neperkrauta, nepatartina to daryti. Sudėkite prietaisus, indus į spinteles ar į stalčius. Matomose vietose palikite tik tuos daiktus, kurie tikrai reikalingi kasdien (pvz., indas su keliais peiliais ir mentelėmis, kavos virimo aparatas). Kuo daugiau daiktų suslėpsite, tuo tvarkingesnė kasdien atrodys virtuvė. Žinoma, nesumeskite daiktų į pirmą atidarytą spintelę, tvarkingai juos sudėkite.

5. Jei apima abejonės, jie pasistengi padaryti tai, kas įmanoma.

Visiems pasitaiko labai įtemptų savaičių. Jei liko 20 minučių iki svečių atėjimo, nepradėkite daryti generalinės tvarkos. Sudėkite nešvarius indus į indaplovę, nuvalykite nuo paviršių trupinius ir iššluokite grindis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)