Tai, kokios rūšies plyteles pasirinksite, priklauso nuo to, kokiame kambaryje norite plytelių sienos ir nuo kambario paskirties. Ugniai atsparios plytas imituojančios plytelės geriausiai tinka virtuvėje, jos išryškina grindis bei apšvietimo elementus, taip pat buitinę techniką, tokią kaip viryklė, orkaitė ir šaldytuvas, rašo svetaine doityourself.com.

Glazūruotos ir keraminės plytelės labiausiai tinka vonioje, studijoje ar kitame kambaryje, kuriame norite išryškinti meno kūrinius ar kitus dizaino elementus.

Plytelės

Keraminės plytelės

Keraminės plytelės yra standartinis pasirinkimas įsirengiant plytelių sieną. Dažniausiai keraminėmis plytelėmis išklijuojami vonios kambariai, bent jau šlapiojoje zonoje virš vonios. Tokio tipo plytelės yra patvarios, gerai išsilaiko net ir būdamos nuolatinėje drėgmėje. Šias plyteles lengva prižiūrėti, jos gan atsparios pažeidimams, o tai reiškia, kad išklijavus jomis vonios sienas ar sieną, jums ilgai nereikės jų keisti.

Keraminių plytelių būna įvairių spalvų ir stilių, jas galima pritaikyti praktiškai bet kokios spalvos ir stiliaus interjere. Lyginant su kitų tipų plytelėmis keraminės plytelės yra nebrangios, pigiau kainuoja ir jų klijavimo darbai, nes su jomis lengviau dirbti.

Plytelės

Glazūruotos plytelės

Glazūruotos plytelės, kaip aišku iš jų pavadinimo, po išdegimo krosnyje yra padengiamos glazūra. Glazūra suteikia plytelėms blizgesio, todėl jos ir tinka kambariuose su meno kūriniais ar kitais dekoro elementais, kuriuos padeda išryškinti. Glazūruotų plytelių siena tinka bet kuriame kambaryje, nes šios plytelės yra puiki alternatyva keraminėms plytelėms. Glazūruotos plytelės kainuoja brangiau nei keraminės, bet jos suteikia interjerui originalumo, yra išskirtinis dizaino elementas.

Plytelės

Plytas imituojančios ugniai atsparios plytelės

Ugniai atsparios plytas imituojančios plytelės labai gerai išryškėja virtuvėje. Jos padeda sukurti restorano virtuvės įvaizdį, puikiai pabrėžia ir išryškina įvairius buitinius prietaisus. Išklijavus šiomis plytelėmis virtuvės sieną, ji atrodys originaliai ir suteiks originalaus žavesio jūsų namams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)