Svetainė

Pirkiniai svetainei priklauso nuo jūsų kambario dydžio. Jei jūsų butas nėra erdvus, neperkraukite jo pernelyg griozdiškais baldais, bet pasistenkite, kad potencialiems svečiams užtektų sėdimų vietų. Apribokite savo biudžetą baldams.

Nepagailėkite pinigų tik vienam svarbiausiam baldui, pavyzdžiui, amžinai ir patogiai sofai, sofai su miegojimo vietomis ar skaitymo foteliui. Sofa turėtų būti vienas iš pagrindinių daiktų, kurį turėtumėte įsigyti ir kuris turi nedelsiant atsidurti naujame būste, nes sėdėti ant grindų, patikėkite, menkas malonumas. Jei biudžetas riboja, nesibodėkite apsvarstyti naudotos sofos variantą.

Dar vienas, iš pažiūros nereikšmingas, bet iš tiesų labai svarbus pirkinys – užuolaidos. Jos tiesiog būtinos gerai savijautai ir privatumo apsaugai. Be to, jos būstui suteikia pilnatvės ir išbaigtumo įspūdį.

Ir, be abejonės, labai svarbus yra apšvietimas – ne tik svetainėje, bet ir visuose namuose jis yra itin reikšmingas. Jei namuose vienintelis šviesos šaltinis yra plikos lemputės, apie jaukumą nėra ko ir kalbėti. Galbūt kurį laiką įmanoma gyventi ir taip, tačiau, vos tik įsigysite kitus būtinus daiktus, skubėkite išsirinkti mažiausiai vieną širdžiai ir bendrai interjero vizijai tinkantį mielą šviestuvą.

Virtuvė

Pirkdami virtuvės įrankius bei prietaisus pradėkite nuo to, ką naudosite nedelsiant, o vėliau įsigysite ir rečiau naudojamus daiktus. Veikiausiai iš karto jums nereikės didžiulio virtuvinio kombaino, bet turbūt negalėsite gyventi be elektrinio virdulio?

Keptuvė ir keli puodai tikrai gera investicija ne tik į naujus namus, bet ir į sveikatą, nes namuose gamintas maistas žymiai naudingesnis nei pirktas gatavas prekybos centre.

Niekas taip neatima džiaugsmo dėl naujo būsto kaip valgymas iš vienkartinių indų. Indai dažniausiai tikrai nekainuoja labai brangiai, tad marš į prekybos vietas. Rinkitės minimalistinio dizaino aukštos kokybės indus, kuriais tikrai naudositės ir džiaugsitės ne vienerius metus.

Miegamasis

Būtiniausias daiktas šiame kambaryje yra akivaizdus – lova. Tačiau dar svarbiau yra įsigyti gerą čiužinį ir padaryti tai kuo įmanoma greičiau. Jei nebūsite gerai kokybiškai pailsėję, tas naujas būstas netrukus visai nebedžiugins. Neatimkite iš savęs gyvenimo džiaugsmo ir skubiai įsigykite gerą čiužinį.

Be lovos rėmo, galvūgalio ir čiužinio, protinga būtų investuoti į dailią patalynę, kurioje vartysitės kiekvieną naktį. Užuot pirkę užvalkalus su ryškiais raštais, geriau rinkitės vienspalvę patalynę (balta visuomet yra madinga) ar neutralių spalvų derinius – jie niekada nesensta ir yra lengvai pritaikomi naujoms erdvėms.

Nepamirškite didelio veidrodžio. Žinoma, vienas veidrodis jau kabės vonioje, bet jei rytais didžiuliame veidrodyje apžiūrėsite savo aprangą, tuomet darbovietėje ar mokslo įstaigoje išvengsite nemalonių momentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)