Jei siekiate gyventi minimalistiškai, štai sąrašas daiktų, kurių nereikėtų pirkti.

Madingi daiktai

Pamenate, kaip pernai niekas neįsivaizdavo gyvenimo be glamžyto aksomo? Praėjo metai ir štai jus supa krūva nusibodusių suknelių ir pagalvėlių iš tokios medžiagos. Realiai, šie daiktai tik užima vietą namuose. Jei nepulsite stačia galva pirkti madingiausių sezono daiktų, neteks sukti galvos, kur juos visus laikyti ir ką su jais daryti, kai išeis iš mados.

Daiktai, skirti vienai užduočiai atlikti

Taip, spurgų keptuvė labai daili, ryžių greitpuodis itin patogus, o ananasų pjaustyklė išties palengvina gyvenimą tais atvejais, kai nusiperkame šių tropinių vaisių (kokius tris kartus per metus). Supratote, kur link lenkiame? Konkrečiai vienai užduočiai atlikti skirti daiktai gal kartais ir padeda išspręsti vieną problemą, bet dažniausiai stovi nenaudojami ir tik užima vietą namuose. Pasitelkę išmonę namuose rasite daiktų, kurie padės atlikti ne vieną užduotį.

Daiktai „jei kartais prireiktų“

Namuose yra kelios vietos, kuriose kaupiasi daiktai iš „jei kartais prireiktų“ serijos: spinta, maisto podėlis ir stalčius su įvairiais niekučiais. Žinoma, apdairu pasiruošti įvairiems netikėtumams ar juodai dienai, bet jei jūsų tikslas yra gyventi minimalistiškai, pirmiausia reikia nustoti pirkti daiktus, kurių reikalingumu abejojate.

Sezoniniai daiktai

Žinoma, visi nori pasipuošti namus prieš šventes, ir tai suprantama. Tiesiog pasistenkite kruopščiai įvertinti, kokių papuošimų jums iš tiesų reikia. Pasirinkite tik tas šventes ar progas, kurios jums patinka labiausiai, arba tas, per kurias dažniausiai kviečiate į namus svečių. Kitoms progoms galite pasilikti kelis akcentus, bet neapkraukite namų bereikalingais niekučiais.

Daiktai iš išpardavimo lentynos

Šių pirkinių išvengti sunkiausia, juk taip smagu apžiūrinėti išparduodamų prekių lentynas. Pasistenkite apskritai prie jų nesiartinti, kitaip nė nepastebėsite, kaip į namus parsinešite impulsyviai įsigytų sezoninių niekučių, kurių iš tiesų jums visai nereikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)