Tai, naktį išsimiegosite gerai ar blogai, priklauso nuo tinkamai pasirinkto čiužinio ir jo pagrindo. Nuo to priklausys, atsikelsite pailsėję ar būdami prastos nuotaikos. Todėl į naujos lovos, ypač naujo čiužinio, pirkimą reiktų žiūrėti panašiai kaip į naujo automobilio įsigijimą.

Yra keletas dalykų, į kuriuos atkreipę dėmesį garantuotai pasirinksite teisingai, ir ilgą laiką mėgausitės savo pirkiniu.

Atlikite tyrimą

Visi esame skirtingi, todėl būtina rinktis čiužinius, kurie pateisina jūsų individualius poreikius. Todėl pasiskaitykite apie tai, kokius įvairiems fiziniams ir medicininiams poreikiams patenkinti skirtus čiužinius siūlo rinka, ir pagalvokite, ko asmeniškai jums reikia.

Šiais laikais čiužinių technologijos ir dizainas labai pažengę ir yra platus jų pasirinkimas. Todėl labai nesunku pasimesti, ypač kai įkyrūs pardavėjai dažnai nukreipia pirkėjus neteisinga linkme.

Tad leisdamiesi į šį procesą susirinkite visą prieinamą informaciją, kuri padės priimti tinkamą sprendimą.

Išbandykite čiužinius

Sunku suprasti idėją, kad gali paskambinti į lovas gaminančią kompaniją ir užsisakyti šį baldą telefonu, ypač jeigu perkate lovą pirmą kartą arba norite ją įsigyti praėjus daugeliui metų po dabartinės lovos įsigijimo. Lovų technologijos per tą laiką neįsivaizduojamai pasikeitė. Todėl raskite laiko išbandyti visus į jūsų biudžetą telpančius variantus.

Nesigėdykite! Neskubėkite baldų parduotuvėje, atsigulkite, pasivartykite ir paspyruokliuokite. Norint nusipirkti gerą lovą, nepakanka tik atsisėsti ant jos kampučio. Įsitaisykite joje dešimčiai minučių ar ilgiau. Čiužinys turi būti patogus. Išbandykite ir brangesnę lovą, nes pagulėjus ant tokios galite suprasti, kad sutinkate šiam pirkiniui skirti daugiau pinigų.

Taip pat eidami pirkti lovą pasiimkite ir savo antrąją pusę, nes įsigytas baldas turi tenkinti jus abu. Jam gali norėtis kietos lovos, jums – minkštesnės. Tokiu atveju būtina rasti kompromisą.

Supraskite terminologiją

Neleiskite pardavėjui užversti jūsų specialia terminologija, kuri skamba puikiai, tačiau nieko nereiškia. Jie pradės jums kalbėti apie ortopedinius privalumus ir mediciniškai patvirtintas jų savybes, kurių net nėra. Žinokite, kad gamintojai gali uždėti ant lovos išties puikią etiketę, nes rinkodaros kampanijos šioje pramonėje nėra griežtai reglamentuotos.

Pirmiausia atlikite tyrimą internete, kad į parduotuvę nueitumėte turėdami galvoje tris ar keturis prekės ženklus, kuriuos norėtųsi išbandyti. Ir pamirškite terminologiją, pasikliaukite savo instinktais.

Paklauskite apie grąžinimo politiką

Prieš priimdami galutinį sprendimą, paklauskite, kokia parduotuvėje prekių grąžinimo politika, ar ji numato pinigų grąžinimą ar prekės pakeitimą kita. Turite gauti mažiausiai septynias dienas, per kurias galite miegoti lovoje savo namuose, ir grąžinti ją, jeigu jums nepatiko. Garbingos kompanijos siūlo grąžinimo ar keitimo galimybes. Taigi, jeigu galite, venkite lovą pirkti pigiose parduotuvėse.

Patikrinkite garantiją

Geras čiužinys turėtų turėti dešimties metų garantiją. Tai turi būti pakeitimo garantija, galiojanti gamykliniams trūkumams, tai yra ne jūsų ar jūsų vaikų padarytiems pažeidimams.

Prižiūrėkite savo lovą ir ji turėtų tarnauti jums puikiai, jeigu tik pasirinkote jūsų poreikius atitinkantį variantą.

Nepirkite pigios lovos

Jūsų sveikata ir gera savijauta priklauso nuo gero nakties miego. Perkant lovą sutaupyti pinigai ilgainiui jums brangiai atsieis. Todėl verčiau rinkitės gerai žinomų prekės ženklų kokybišką produkciją ir bandykite sutaupyti nusiderėdami dėl pristatymo mokesčio. Negailėkite pinigų gerai lovai, nes tai yra investicija į jūsų būsimą sveikatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)