Pastaruoju metu tarp lietuvių pasirinkimų karaliauja natūralumas – labai dažnai žmonės, rinkdamiesi lovą bei čiužinį miegamajam, stengiasi, kad medžiagos, iš kurių jie pagaminti, būtų kuo natūralesnės.

Pavyzdžiui, lovą siūloma rinktis iš natūralios medienos. Medinė lova yra ilgaamžė – tokią įsigijus ilgus metus nereikės nerimauti dėl jos kokybės ir patvarumo. Mediena taip pat nėra linkusi kaupti dulkes bei kitus nešvarumus.

Čiužinius žmonės taip pat dažniau renkasi kokybiškesnius ir tokius, kurie nesukeltų potencialių alerginių reakcijų, kuriose nesikaupia nešvarumai bei grybelis.

Populiariausia nebūtinai geriausia

Tačiau būtent miegamojo baldams sunku priskirti kokias nors tendencijas, nes, kaip teigia miegamajam skirtų baldų pardavėjai, kiekvieno žmogaus skonis ir prioritetai labai skirtingi.

„Siūlomi įvairūs matmenys, išmatavimai lovų, spalviškumas irgi gali būti labai įvairus. Gali būti su patalynes dėže arba be jos. Tikrai labai įvairi komplektacija“, – parodoje „Baldai. Interjeras. Dizainas 2018“ kalbėjo vieno iš miegamojo baldų gamintojo atstovė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad perkant baldus miegamajam, reikėtų orientuotis ne į tai, kas labiausiai perkama ir kas populiariausia, o į tai, kas asmeniškai geriausiai tinka.

„Jeigu populiariausia, nereiškia, kad tam žmogui tiks. Mes atsižvelgiame į kiekvieno žmogaus svorio kategoriją, įvairius asmeninius niuansus. Kiekvienam parenkam labai individualiai“, – aiškino pašnekovė.

Kita kalbinta konsultantė nurodė, kad lietuviai pastaruoju metu pamėgo baldus, kurie atlieka daugiau nei vieną funkciją. Pavyzdžiui, vis populiaresnis yra sofos-lovos variantas, nes tai taupo vietą ir yra praktiška, jeigu užsuka svečiai.

Renkasi saugias spalvas

Ne tik miegamajam, bet ir apskritai interjerui lietuviai labiau linkę rinktis žemiškas spalvas, kurios pabrėžtų natūralumą, santykį su gamta. Tačiau labai mielai renkasi ryškesnius akcentus, kurie paįvairina interjerą ir papildo jį išskirtiniais aksesuarais ir detalėmis.

Kadangi Lietuva pasižymi vėsiais orais, populiarios yra spalvos ir tekstūros, kurios suteikia šilumos, jaukumo. Interjere dažnai naudojami pledai, šilti ir minkšti užtiesalai, įvairios pagalvėlės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)