Svetainė apartmenttherapy.com siūlo atidaryti spintas, išsitraukti senas dėžes ir išimti iš jų visus nereikalingus daiktus, kurie sukelia tam tikras nostalgiškas emocijas. Viską, ką laikote ne dėl naudos ir net ne dėl grožio, o dėl to, ką tie daiktai jums reiškia.

Galite tam skirti netgi visą savaitgalį, tačiau kai tik atkapstysite sentimentų saugyklą, turėsite kastis iki paties galo. Keletas patarimų, išmetant nereikalingus daiktus.

Išsaugokite tik tuos, kurie sukelia gerus prisiminimus. Ypač tuos daiktus, apie kuriuos ilgą laiką nebuvote pagalvoję.

Išsaugokite braginamus daiktus iš didesnių kolekcijų.

Turėkite mažas kapsules geriausių savo gyvenimo momentų. Jūs galite paskirti po dėžę vaikystei, vidurinei mokyklai ir universitetui, tuomet jas užpildykite mažais momentais iš kiekvieno gyvenimo etapo.

Neišmeskite tų daiktų, kurie gali būti perdaryti į kitus. Galima senus bilietus paversti meno kūriniais, o iš marškinėlių – pasisiūti antklodę. Galite paimti seną nuotrauką ir naudoti ją kaip knygos skirtuką, tuomet ji suteiks 10 kartų daugiau džiaugsmo nei gulėdama palėpėje užkištoje dėžėje.

Išsaugokite daiktus, kuriuos jūs norite turėti. Jums nebūtina turėti visos šeimos įsimintinų akimirkų, nebent tai yra kažkas, kas jums asmeniškai yra vertinga.

Vos tik atrinksite pusę visų daiktų ir rasite daug dalykų, kuriuos jūs labai mėgstate, trumpam atsikvėpkite. Jei tik pasiliktumėte tuos daiktus, kaip jūs jaustumėtės? Ar galėtumėte likusią daiktą išmesti arba atiduoti?

Ar naršymas po senus savo daiktus privertė jus pereiti per visus prisiminimus? Jeigu turite pakankamai vietos jiems laikyti, pasilikite keletą arba netgi visus ir net nesigailėkite dėl to. Bet jeigu jaučiate stresą arba gailestį dėl to, kad nusprendėte juos pasilikti, arba dėl to, kur ir kaip jie yra laikomi, tuomet lengva širdimi galite su tais daiktais atsiveikinti. Įrenkite kambarį daiktams, kuriuos norite turėti ir norėsite dar ilgai, o visus kitus – perleiskite į kitas rankas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją