Patarimų, kaip įrengti miegamąjį, svetainėje apartmenttherapy.com skelbiamos publikacijos autorė teiravosi holistinių pažiūrų interjero dizainerės Carolyn DiCarlo. Kurdama dizainą ji visada stengiasi atsižvelgti į daiktų keliamas emocijas ir labai taikliai apibūdino, kokiame miegamajame bus sunku atsikratyti streso.

Dizainerė paminėjo ne tik ryškias spalvas ir prastą vėdinimą, bet ir dar keletą dalykų, kuriuos rasite toliau pateiktame sąraše.

Miegamąjį naudojate kaip darbo kabinetą

Jei darbo vietą įsirengsite šalia poilsiui skirtos zonos, neišvengsite skirtingų energijų susidūrimo.

„Kaip gi galima atsipalaiduoti ir nusiraminti, jei ir toliau jausitės tarsi prijungtas prie tinklo? Būtina pereiti į miego režimą – juk tam ir yra miegamasis“, – sako C. DiCarlo.

Per ryškios spalvos

Kalbėdama apie spalvų paletę C. DiCarlo pasiūlė rinktis švelnius tonus.

„Prisiminkite dzen filosofiją ir ieškokite spalvų, neužgožiančių nei jūsų, nei kambario. Labai šviesūs pilkšvai žydri tonai, rausvi atspalviai ir kitos švelnios spalvos leis nusiraminti ir pasimėgauti poilsiu“, – sako dizainerė.

Per mažai šviesos arba prasta oro cirkuliacija

Anot C. DiCarlo, ypač daug įtakos mūsų savijautai turi šviežias oras ir šviesa.

„Atkreipkite dėmesį į miegamojo vėdinimą ir investuokite į ventiliatorių arba oro grynintuvą, kurie išjudins kambario orą. Taip pat svarbu reguliariai plauti miegamojo langus, o rytais – atitraukti užuolaidas, kad į vidų patektų kuo daugiau natūralios šviesos“, – pataria C. DiCarlo.

Netinkamai parinkta lovos vieta

C. DiCarlo įsitikinusi, kad netinkamai sustatyti baldai gali neigiamai veikti visos miegamojo erdvės mentalinę energiją. Ypač blogai, jei lova pastatyta taip, jog nuolat turite saugotis, kad nesusitrenktumėte į ją blauzdos.

„Nestatykite lovos toje vietoje, pro kurią vaikštote“, – pataria ji.

Kambarys užgrūstas įvairiais daiktais

Įvairūs daiktai gali griauti ramią miegamojo atmosferą.

„Pašalinkite iš miegamojo visus nebūtinus daiktus. Įpraskite iš jo išnešti tai, ko nesirengiate naudoti. Taip pat uždarykite spintelių duris ir įstumkite stalčius – jie veikia kaip vizualūs dirgikliai. Kai neliks chaoso aplinkui, praskaidrės ir mintys“, – sako C. DiCarlo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)