Patikrinkite dūmų detektorius

Tokius daiktus kaip dūmų detektoriai tikrai lengva pamiršti – jų egzistavimas ir net veikimas atrodo tarsi savaime suprantami. Tačiau atsižvelgiant į tai, kad šių įtaisų paskirtis – išgelbėti gyvybę, vertėtų prisiminti, kaip svarbu juos tikrinti. Tai padaryti būtina net tuo atveju, jei naudojate dešimt metų neišsenkančius elementus. Tiesiog imkite ir patikrinkite datą.

Išvalykite ventiliatorius ir patikrinkite mikroklimato kūrimo sistemas

Dabar pats metas išvalyti ventiliatorius, taigi, nusiurbkite arba nuvalykite nuo jų dulkes ar gyvūnų augintinių plaukus, taip pat pakeiskite filtrą, ypač jei jau kokius tris mėnesius jo nekeitėte, kaip kad rekomenduoja daugelis profesionalų. Taip pasisukus kalbai, verta paminėti ir kituose įrenginiuose esančius filtrus, kuriuos galbūt jau seniai keitėte. Atminkite, kad jei jie užsikimšę, iš jų tikrai jokios naudos.

Pasirūpinkite langais

Vasarą langus dažnai laikome pravirus ir menkas skersvėjis tikrai nebaugina, tačiau artėja metas, kai jų pagrindinė paskirtis turės būti – nepraleisti šalto oro. Taigi, įsigykite langams skirtos izoliacinės plėvelės ir kibkite į darbą. Estetinio vaizdo plėvelė gal ir nepataisys, bet pasiteisins su kaupu.

Rudens darbai

Išskalbkite visus daiktus, apie kuriuos paprastai nė nepagalvojate

Geriausia, aišku, būtų susidaryti tam tikrą valymo ir plovimo grafiką ir uoliai jo laikytis, tačiau, matyt, retas kuris pasižymi tokiu organizuotumu, todėl kurį nors savaitgalį derėtų skirti daiktų, kurie retai patenka į skalbimo mašiną, plovimui. Išplaukite pagalvėles, pūkinius apklotus, apsauginius plonus čiužinius ir pledus, kuriais užtiestos sofos.

Pakeiskite lubų ventiliatoriaus kryptį

Ventiliatorius gali praversti ne tik vasarą, kai karšta, bet ir atvėsus orams. Tiesiog pakeiskite ventiliatoriaus menčių kryptį – lai jos sukasi pagal laikrodžio rodyklę ir sukuria kylančio oro srovę, kad ji į kambarį nukreiptų prie lubų susikaupusį šiltesnį orą.

Suneškite vidun visus lauke esančius daiktus

Net lauko baldais prieš šaltuosius mėnesius būtina pasirūpinti. Lauke paliktas skėtis pavasarį tikrai nepradžiugins: jį rasite ne tik purviną, bet ir sulūžusį. Taigi, skirkite vietą visoms kieme sustatytoms kėdėms. Į vidų suneškite ir lauke per vasarą laikytus augalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)