„Bright Side“ paruošė dešimt patarimų, kurie neabejotinai pravers visiems, planuojantiems pertvarkyti namus.

Sofai-lovai – NE

Nėra nė vienos priežasties pirkti ne lovą, o sofą-lovą – net ir norint sutaupyti vietos. Patikėkite, svečių kiekvieną dieną tikrai neturėsite. Kas kartą transformuoti lovą ir prastai išsimiegoti – menkas malonumas ir nauda. Be to, tokios sofos ne itin erdvios, tad apie kokybišką poilsį praktiškai galite pamiršti. Jei ketinate pirkti naujus baldus, turėtumėtee nepagailėti pinigų gerai lovai ir geram čiužiniui. Be to, lova tarnaus žymiai ilgiau nei sofa, virstanti miegamuoju baldu.

Plastikinių maišelių kolekcija

Dažnai neišmetame plastikinių maišelių, nes galbūt mums jų dar prireiks. Vieną dieną pastebite, kad jų prisikaupė, švelniai tariant, daugiau nei pakankamai.

Geriausia plastikinius maišelius laikyti nedidelėje dėžutėje ir stengtis, kad jų ten nebūtų per daug. Geriau įsigykite kelis didesnius patvarius medžiaginius pirkinių krepšius, vieną kurių laikykite automobilyje. Gamta jums padėkos, o ir namai atrodys tvarkingiau.

Namų tvarkymas

Dėžės ir dėžutės

Žinoma, laikyti daiktus dėžėse sumanus sprendimas. Nepaisant to, neretai perlenkiame lazdą ir net nebeprisimename, kas jose. Taigi, kartais tiesiog gaištame brangų laiką, neršdami po dėžes, ieškodami vieno ar kito daikto. Drabužius geriausia laikyti spintoje, kur bus paprasta juos surasti. Kelios didelės dėžės puikiai tiks daiktams, kurių jums prireikia gana retai. Patogu ant dėžės priklijuoti etiketę su užrašu, kas joje laikoma.

Perkrauta lauko drabužių pakaba koridoriuje

Lauko drabužių pakaba koridoriuje dažniausiai perpildyta. Deja, privalome priminti, jog būtent koridorius padeda susidaryti pirmąjį įspūdį apie būstą, vos į jį įkėlus koją. Jei ten kabo per daug paltų ir striukų, erdvė atrodo perkrauta ir netvarkinga. Be to, sunku greitai susirasti reikiamą lauko drabužį, o galiausiai visas turtas atsiduria ant grindų.

Nenorite perkrautos pakabos? Tiesiog įsigykite mažesnę. Viskas labai paprasta. Be to, netoliese durų galite pasirūpinti ir specialiais kabliukais rankinėms.

Namų tvarkymas

Mano batai buvo du

Net jei niekada batų nepaliekate kur papuolė, galiausiai iš kažkur prie durų jų susirenka nemenka krūva. Taigi, jei neturite specialios batų dėžės, rudenį ir žiemą koridoriuje nestigs purvo. Tas purvas nešis į kitus kambarius, tad tvarkymasis užims daugiau laiko. Galima įsigyti nedidelių spintelių batams, kur jie laikomi vertikaliai. Tai puiki išeitis nedideliam koridoriui. Vienintelė problema: tokiose spintelėse nėra ventiliacijos, bet ir šią problemą galimai išspręsti ten įkurdinus kvepiantį maišelį.

Didžiuliai veidrodžiai

Dideli veidrodžiai į miegamąjį atkeliauja kaip spintų ir drabužinių dalis. Tiesa, kad veidrodis vizualiai praplečia erdvę, tad puikiai tinka mažoms patalpoms. Kad ir kaip ten bebūtų, veidrodžius būtina dažnai valyti. Jei kambariui tenka daug saulės šviesos, ant veidrodžių įkyriai matosi visos dulkės.

Jei nenorite kelis kartus per savaitę valyti dulkių ir blizginti veidrodžių, rinkinės spintą su vienu ar dviem veidrodžiais duryse. Norėdami, kad kambarys atrodytų erdvesnis, galite spintos ar drabužinės spalvą priderinti prie sienų.

Šviesūs sienų apmušalai koridoriui

Šviesios sienų apmušalų spalvos padeda sukurti erdvesnės patalpos įspūdį, tačiau, tiesą sakant, sukelia ir nemažai galvos skausmo. Šviesios sienos, ypač ten, kur žmonės aunasi batus ir nusivelka paltus bei striukes, šaltuoju metų laiku kaip reikiant papilkėja ir išsipurvina. Be to, valyti sienų apmušalus gana sudėtinga. Tam teks skirti laiko, o galiausiai juos vis tiek teks keisti. Norėdami išvengti tokių nemalonumų, rinkitės ne tokias šviesias spalvas.

Pakabos iš vielos

Jei jūsų spintoje daug tokių pakabų, nemenka rizika pakenkti drabužiams, nes iš ypatingai švelnių audinių pagaminti drabužiai, kabėdami ant tokių pakabų, praranda formą ir išsitampo. Rinkitės medines, kurios ne tik nekenkia drabužiams, bet ir dailiau bei solidžiau atrodo.

Atviros lentynos

Vienas iš populiariausių sprendimų virtuvei – atviros lentynos. Deja, virtuvėje nemažai dulkių. Dažnai jos maišosi su riebalais ir tampa nemenku iššūkiu valymo pastangoms. Tokias lentynas ir juose laikomus daiktus teks reguliariai valyti, nes priešingu atveju dulkės ir purvas ims badyti akis. Dar vienas neigiamas veiksnys – būtinybė nuolat galvoti, ką ten laikote, nes labai didelė rizika sukurti tikrų tikriausią chaosą.

Namų tvarkymas

Geriausias pasirinkimas virtuvei – uždaros lentynos. Norite ryškesnio įspūdžio? Rinkitės spalvotas.

Kilimas ar kiliminė danga

Kiliminė danga tarnauja trumpiau nei kilimas. Be to, dėmės atveju teks samdyti valymo specialistus. Jei jos atsikratyti nepavyks ir profesionalams, teks kiliminę dangą keisti. Norite šiltų ir jaukių grindų? Įsigykite paprastą kilimą. Jį visada labai lengvai galėsite pakeisti kitu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)