„Essential Living“ nuomos direktorius ir nekilnojamojo turto vystymo ekspertas Nickas Woodwardas sako, kad bet kokį būsto tobulinimo projektą reikia labai kruopščiai suplanuoti ir apsvarstyti. Pernelyg lengva padaryti didelę klaidą manant, kad daugiau išleistų pinigų turi reikšti didesnį pelną ilgalaikėje perspektyvoje, rašo portalas „Express.co“.

„Tiesą sakant, kai kurie namų tobulinimo projektai nesukuria jokios pridėtinės vertės, o kiti gali net sumažinti bendrą turto vertę. Norint užtikrinti, kad pinigai nebūtų švaistomi veltui, pateikiame septynis namų atnaujinimo būdus, kurių reikia vengti bet kokia kaina“, – pabrėžia pašnekovas.

1. Naujos virtuvės įrengimas

Daugeliui žmonių virtuvė yra viena svarbiausių namų dalių, tačiau visiškai naujos virtuvės įrengimas nebūtinai visada yra protingas sprendimas.

Ji ne tik gali kainuoti tūkstančius, bet ir kitam nuomininkui ar būsto savininkui iš tikrųjų gali nepatikti jos dizainas, ypač jei jis susijęs su ryškiomis spalvomis ar madingu stiliumi.

„Priešingu atveju, kai jie įsikels, gali būti, kad jie planuoja viską pertvarkyti iš naujo. Geriau šiek tiek atnaujinkite virtuvę dažais. Be to, kai virtuvėje reikia įrengti aukštos klasės prietaisus, jie gali kainuoti dvigubai brangiau nei vidutiniai panašios paskirties prietaisai“, – pabrėžia N. Woodwardas.

Būsto įrengimas

2. Namų architektūrinis stilius

Namų originalaus charakterio pakeitimas pigesnėmis medžiagomis, siekiant modernesnės išvaizdos, dažnai gali sumažinti nekilnojamojo turto vertę. Nekilnojamojo turto ekspertas rekomendavo investuoti pinigus, kad būtų išlaikytos arba patobulintos originalios namo savybės.

3. Įmontuota elektronika

Personalizavimas greičiausiai atbaidys būsimus nuomininkus ar būsto pirkėjus. Lengva įtikinti integruotos garso sistemos ar namų kino teatro idėja, tačiau realybėje žmonės pirmiausia pirmenybę teiks kitoms nekilnojamojo turto dalims.

„Namų kino teatro įrengimas vidutiniškai kainuoja, o prie bendros turto vertės gali pridėti tik 2 000 eurų, tai yra didelis nuostolis“, – teigia pašnekovas.

Orkaitės valymas

4. Miegamojo pertvarkymas į bendrą erdvę

Nors tai gali būti idealu, jei trūksta vietos, tačiau, pasak eksperto, miegamojo panaikinimas niekada nėra protingas sprendimas. Iš tikrųjų žmonės labiau vertina laisvą miegamąjį arba kitą erdvę, kurią galima panaudoti biurui, o ne, pavyzdžiui, drabužinę.

5. Brangių tapetų išrinkimas

Tapetų kaina gali labai skirtis priklausomai nuo stiliaus ir dizaino. Suklijuoti tapetus gali būti labai viliojanti greita priemonė kambariui pagražinti, tačiau, panašiai kaip ir įsirengiant naują virtuvę, visa tai priklauso nuo skonio.

Remontas

„Žmonės dabar jau moka apžiūrėti nekilnojamąjį turtą ir pasižymėti visas turimas apdailos idėjas, todėl išleisti pinigus naujiems tapetams gali būti nereikalingos pastangos“, – sako N. Woodwardas.

6. Atsikratyti vonios

Dažna vonios kambario klaida – pašalinti vonią ir vietoj jos pasirinkti tik dušą. Nors vonia kainuoja brangiau nei dušas, jos nebuvimas gali atbaidyti žmones nuo nekilnojamojo turto.

Bendroji taisyklė, kuria reikėtų vadovautis, kai kalbama apie būsto tobulinimą ir remontą, yra ta, kad investicijos į pagrindinius būsto pamatus, pavyzdžiui, šildymo sistemas, stogą, elektros ir vandens tiekimo sistemas, greičiausiai padidins jo vertę, tuo tarpu kosmetiniai patobulinimai tokį patį poveikį turės rečiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją