Visiems patinka jauki ir intymi atmosfera, kurią sukuria žvakės, tačiau tik tol, kol skystas vaškas nepateko ant kilimo. Kaip išvalyti vašką iš kilimo privalo žinoti visi, kuriems patinka žvakės. Viena valymo entuziastė, nežinodama, kaip pašalinti vaško sluoksnį, kreipėsi į socialinio tinklo „Facebook“ puslapio „Mrs Hinch Cleaning Tips“ narius ir paprašė patarimo. Vanda Stack rašė: „Prašau, patarkite, kaip iš kilimo išvalyti žvakių vašką“.

Komentarų skiltyje grupės nariai suskubo dalytis patarimais, kaip jie valytų vašką. Dauguma siūlė naudotis dviem daiktais, kurie veikiausiai yra daugumos žmonių namuose – rudu pakavimo popieriumi ir lygintuvu, rašo express.co.uk.

Jayne Wiseman Leigh sakė: „100 proc. rudas popierius ir lygintuvas. Mūsų namuose šios priemonės jau padėjo pašalinti įsisenėjusį žvakių vašką“.

Nicola Appleton patarė tą patį: „Rudas popierius ir šiltas lygintuvas“. Jai pritarė ir Ann Doc: „Uždenkite dėmę rudu popieriumi ir švelniai palyginkite lygintuvu“.

Johan Elisabeth Spoors komentavo: „Mane visada gelbėja rudas popierinis maišelis ir lygintuvas“.
Debbie Hill pažymėjo: „Rudas popierius ir vidutinio karštumo lygintuvas ant viršaus – šis triukas visuomet pasiteisina. Greičiau nei per penkias minutes popierius sugeria ištirpintą vašką“.

Vaškas

Theresa Jablonski – Bobula pridūrė: „Rudas popierius ir lygintuvas! Man taip buvo nutikę ir puikiai suveikė“.

Tuo tarpu Joanne Rogan patarė: „Rudasis popierius ir lygintuvas tikrai padeda, bet pirmiausia siūlau išbandyti ant tos kiliminės dangos dalies, kuri nesimato, pavyzdžiui, po sofa“.

„Lygintuvas neturi būti karštas, jis turi būti tik pakankamai šiltas, kad ištirpintų vašką, o ne išlydytų kilimą“.

„Ant vaško dėkite matinę, o ne žvilgančią popieriaus pusę, nes ji suveiks kaip šluostomasis popierius ir sugers vašką. Sėkmės“.

Marcia Lebbern pridūrė: „Rudas popierius ant vaško dėmės. Palyginkite karštu lygintuvu. Netrukus vaškas liks popieriuje“.

„Bissell“ valymo ekspertai taip pat teigė, kad valant vaško dėmes rudu popieriumi ir lygintuvu, labai svarbu neįkaitinti lygintuvo iki maksimalios temperatūros.

Jei lygintuvas bus per karštas, kilimo pluoštas gali išsilydyti. Verčiau lyginkite žemesnėje temperatūroje ir nenaudokite garų.

„Jūsų tikslas yra popieriumi sugerti išsiliejusio vaško likučius, tačiau būkite atsargūs su kilimu. Didelis karštis ir garai gali sugadinti ar net išlydyti kilimo pluoštą, todėl geriausia naudoti kuo žemesnę temperatūrą“, – sakė ekspertai.

„Tiesą sakant, pirmiausia reikėtų išbandyti šį valymo būdą nepastebimoje vietoje, kad įsitikintumėte, jog jūsų kilimui nepakenks net ir nedidelis karštis“.

„Lėtai braukite lygintuvu per popierių, kuris stebuklingai sugers išsilydžiusį vašką. Perkelkite popierių ant kitų dėmių ir pakartokite tą patį, kol sugersite visą vašką“.

Tiems, kurie nenori kilimo išvalymui naudoti lygintuvo arba neturi rudojo popieriaus, egzistuoja ir kitas vaško valymo būdas – naudoti ledą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją