Nuo senovės Kinijoje žinoma „fengšui“ sąvoka reiškia teigiamą poveikį žmonėms, tinkamai apstačius kambarius. Svarbu ne tik tam tikra tvarka sustatyti baldus, palaikyti tvarką – fengšui augalai taip pat balansuoja ir įneša į namus energijos, rašo 21oak.com.

Fengšui esmė – tinkamas baldų ir objektų išdėstymas, todėl ir augalų vazonus namuose reikia statyti tam tikruose kambariuose, tam tikra tvarka. Auginti šiuos augalus nebus sunku – dauguma pagal fengšui siūlomų augalų yra nereiklūs.

Pagal fengšui principus, erdvėje turi būti subalansuoti penki elementai: ugnis, žemė, metalas, vanduo ir medis. Viskas, kas yra jūsų namuose, atitinka kurią nors iš minėtų kategorijų. Augalai – medžio kategorija, todėl jiems reikia būti šalia vandens ir žemės, bet toliau nuo metalo ir ugnies.

Sąmoningai sustatyti augalai stiprins patalpos fengšui. Arba bent jau suteiks jūsų kambariams grožio ir subtilumo. Specialistai siūlo kelis pagal fengšui išskirtinai naudingus augalus ir paaiškina, kaip juos prižiūrėti.

Vėzdūnė

Žaviai kambarinei gėlei vėzdūnei nereikia daug šviesos – pakanka vidutinio apšvietimo. Šių kambarinių augalų nereikia perlaistyti.

Vėzdūnės puikiai tiks biure, kabinete ar skalbimo patalpoje namuose – kambariuose, kuriuos neprošal pagyvinti. Pastatykite vazoną su vėzdūne kambario kampe, gerai matomoje vietoje, kad džiugintų akį.

Bonsas

Jei kabinetui namuose reikia nedidelio augalo, jums tiks bonsas. Bonsai tilps ant darbo stalo ir įneš ramybės į įtemptą darbo dieną. Bonsų būna įvairių formų, įvairių lapų – tikrai atrasite sau patinkantį.

Bonsai - asociatyvi nuotr.

Bambukas

Sakoma, kad bambukas neša sėkmę, tad nieko keisto, kad tai – populiarus augalas pagal fengšui. Šiam ištvermingam augalui reikia netiesioginės saulės šviesos, laistymo kartą per savaitę, nors jis pajėgus ištverti įvairias sąlygas (puikus augalas pradedantiesiems gėlininkams).

Bambuką patartina statyti koridoriuje arba virtuvėje ant grindų. Patarimas – nepristatykite pernelyg daug vazonų su bambukais, nes jie užauga dideli ir gali užgožti daug patalpos erdvės.



Pinigų medis

Manoma, kad ir pinigų medis pritraukia į namus sėkmę. Ant jų storų, vingiuotų stiebų auga mėsingi, žali lapai. Apšvietimas – nestiprus ar vidutinis, laistyti reikia saikingai.

Šį augalą statykite svetainėje, pvz., šalia sofos ir pagerinsite fengšui sau ir savo svečiams.

Alijošius

Alijošius – mielas augalas, tarpinis variantas tarp sukulento ir kaktuso. Jo mėsingi, žali lapai primena sukulentą, o maži spygliukai – kaktusą. Alijošiaus sultys drėkina oda, ramina sudirgusią odą, netgi tinka gydyti sužeidimams. Alijošius patartina statyti vonioje arba virtuvėje, šviesioje vietoje, bet saugant nuo tiesioginių saulės spindulių.

Alijošius

Skindapas

Šis kambarinis augalas – be galo populiarus fengšui rekomenduojamas augalas, kadangi yra lengvai prižiūrimas. Skindapas turi daug liaunų stiebų. Fengšui ekspertai pataria sodinti skindapus pakabinamuose vazonuose arba ant palangių.

Skindapas

Monstera

Monsteros – dideli augalai, jų vazonai dažniausiai statomi ant žemės. Jos puikiai tiks koridoriuje, laiptų aikštelėje, didelio miegamojo ar svetainės kampe. Didžiuliai monsterų lapai skylėti šveicariškas sūris, jie sukuria tropikų atmosferą, o kam nesinori šiek tiek tropikų namuose? Dėmesio – vazonas turi būti su skylute dugne, kad nutekėtų vanduo.

Industrinis interjeras

Pagal fenšui rekomenduojami augalai neįnoringi, lengvai prižiūrimi, jiems reikia nedaug saulės ir vandens. Svarbu, kad vazonai būtų su skylutėmis dugne, nes šių augalų negalima perlaistyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją