Feisbuko puslapio „Mrs Hinch Cleaning Tips“ nariai pasidalino patarimais, kaip valo klozeto šepetėlį.

Šio puslapio narė Chloe Williams uždavė klausimą: „Ko pilate į klozeto šepetėlio indą, kad šepetėlis išliktų švarus ir neprasmirstų?“

Emma Levio irgi klausė: „Kaip žmonės valo klozeto šepetėlį? Aš kas kelis mėnesius jį išmetu.“

Parduotuvėse yra pirkti įvairiausių šepetėlių klozetams valyti, būna ir šepetėlių su silikoniniais šereliais, su vandens indu ir pan. Joks klozeto šepetėlis neatrodo higieniškas, kita vertus, yra būdų laikyti juos švariai, rašo express.co.uk.

Į minėtus klausimus daugelis atsakė patarimu naudoti pigų baliklį. Sharon Graham pakomentavo: „Įpilu į klozetą baliklio, pamirkau jame ir šepetėlį, paskui nuskalauju, o indelį, kuriame laikomas šepetėlis, įpilu bakterijas naikinančios priemonės, kurią reguliariai keičiu.“

Baliklis

Luzy Price atsakė: „Pigus baliklis ir skystis nuo bakterijų iki pat viršaus – geriausias dezinfekavimo būdas.“

Teresa Wilson teigė: „Baliklis palengvino gyvenimą. Naudoju ne šepetėlį su šereliais, o silikoninį šepetėlį vis tiek merkiu į bakterijas ir mikrobus naikinantį skystį. Tualeto patalpa gaiviai kvepia, o visas darbas trunka penkias minutes.“

Nerekomenduojama į indelio, kuriame laikomas klozeto šepetėlis, dugną pilti baliklio. Būtų idealu pamerkti šepetėlį valandai į kokį nors indą su balikliu. Praėjus valandai, išimkite šepetėlį iš baliklio, išplaukite po karštu vandeniu, kad ant šerelio neliktų baliklio, o tada įdėkite atgal į šepetėlio indą. Pildami baliklį, merkdami šepetėlį ir vėliau skalaudami mūvėkite gumines pirštines.

Tualeto šepetys

Neleiskite vaikams ir naminiams gyvūnams eiti arti indų su balikliu, nes kai kurie balikliai būna labai stiprūs. Šiaip balikliai nėra brangūs, juos galima naudoti įvairiems valymo darbams.

Dažniausiai balikliai parduodami 2 l talpos buteliuose, taigi, užteks ilgam klozeto šepetėlio dezinfekavimui. Dėmesio – šepetėliui pamerkti pakanka nedidelio kiekio – 200 ml baliklio. Tad finansiškai kiekvienas šepetėlio valymas neatsieina brangiai.

Kai kurie puslapio apie valymo patarimus nariai patarė naudoti actą, nes jis ir dezinfekuoja, ir šalina nemalonius kvapus. Tiesa, jei merksite klozeto šepetėlį į actą, palaikykite ilgiau nei valandą.

Dalis puslapio narių patarė apskritai atsisakyti šepetėlių su šereliais, nes „juose veisiasi pernelyg daug bakterijų“, kiti siūlė keisti klozeto valymo šepetėlius kas mėnesį.

Puslapyje taip pat dalijosi patarimais, kaip nuvalyti kalkes nuo klozeto.

Maisie Laker parašė: „Prašau patarti, kaip išvalyti klozetą... klozetas apėjęs kalkėmis, jau radau tokį klozetą įsikeldama į namą. Išbandžiau įvairiausių klozeto valymo gelių – nė vienas nepadėjo. Kas savaitę sunaudoju buteliuką valiklio – jokios naudos, kalkių nesuskaido ir neišvalo. Klozetas pirmame aukšte švarus, o klozetas antrame aukšte niekaip neišsivalo.“

Kalkes, kurių yra kietame vandenyje, reikia valyti pačioje pradžioje, o įsisenėjusios jų sankaupos labai sunkiai išsivalo.

Skambėjo patarimai valyti kalkes kokakola.

Lisa Malonoey rašė: „Supilkite į klozetą buteliuką kokakolos ir palikite per naktį... Rezultatas mane pradžiugino.“

Sammie Prescott parašė: „Kokakola – nebloga priemonė, jei dar nebandėte, nereikia pirkti brangių daliklių.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)