Sausio mėnuo taip pat yra puikus metas nuodugniai išsivalyti po šventinių vakarėlių. Po trijų mėnesių nebereikės rasti po stalu pasislėpusios šampano taurės. Portalas „Apartmenttherapy“ Pasikalbėjo su namų valymo specialistu, ir išsiaiškino 5 vietas namuose, kurias reikia kuo skubiau išvalyti.

Atsisveikinkite su šventėmis

Vakarėliai baigėsi, svečiai išvyko namo, o šventinės dekoracijos pradeda įkyrėti. Pasinaudokite proga sutvarkyti visas šventines puošmenas ir paslėpti jas kitiems metams.

„Dabar yra metas surinkti ir sutvarkyti šventinius daiktus ir pasiruošti naujiems metam. Žinoma, išskalbkite šventines pagalves, užvalkalus ir kitus minkštus daiktus, kuriuos galima skalbti rankomis arba skalbimo mašinoje“, – pataria Jennifer Rodriguez iš „ProHousekeepers“.

Pavasarinis namų tvarkymas

Kruopščiai išvalykite vonios kambarį

Taip pat turėtumėte kruopščiai išvalyti vonios kambarį. Juk dabar gripo sezonas, o vonios kambarys tikriausiai buvo viena iš labiausiai naudojamų vietų jūsų namuose per šventes. Geriausiai šias patalpas išvalyti su dezinfekuojančia priemone.

Susitvarkykite visas Kalėdų dovanas

Pasirūpinkite, kad visos šventinės dovanos būtų sudėliotos į savo vietas. Jei gavote dovanų drabužių, apsvarstykite galimybę paaukoti tuos, kurių nebedėvite.

Nuvalykite kietus paviršius

Metus pradėkite iš naujo: nuvalykite ir dezinfekuokite visus namuose esančius kietus paviršius ir vietas, kurias žmonės nuolat liečia. Pagalvokite apie tokias vietas kaip stalviršiai, stalai, durų rankenėlės, kompiuteriai, maišytuvai ir net apie tokius dalykus, apie kuriuos negalvojate, pavyzdžiui, mobiliuosius telefonus ir nešiojamuosius kompiuterius.

Pavasarinis namų tvarkymas

Atlikite metinius techninės priežiūros darbus

Kiekvienų metų pradžioje kiekvienuose namuose reikia atlikti techninės priežiūros darbus. Nauji metai – nauji patikrinimai. Įsitikinkite, ar savo funkciją vis dar atlieka vandens filtrai, ar nereikia jų pakeisti, taip pat apžiūrėkite džiovyklės ventiliacijos angas, šaldytuvo nugarėlę, bet kokią kitą elektroniką, palanges ir žaliuzes. Nuvalykite dulkes ir kitus nešvarumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją