Atsikratykite indais ir serviravimo reikmenimis, kurių nepanaudojote

Virtuvėje jau ėmė stigti vietos? Siūlome kritiškai pažvelgti kad ir į sukauptą kepimo formų kolekciją. Visų tų indų per šventes tikrai neprireikė, be to, tikėtina, kad daugelio nepanaudojote ir pernai, taip pat užpernai. Įvairūs valgiui gaminti ir stalui serviruoti skirti rykai, kurių beveik nenaudojate, ne tik bereikalingai užima vietą, bet ir apsunkina ruošimąsi šventėms, taigi, jų atsikratę išspręsite dvi problemas. Atminkite, kad to, ko nereikia jums, gali reikėti kam nors kitam, todėl indus ir kitką galite atiduoti. Patartina tai padaryti tuoj po švenčių, kol dar gerai prisimenate, kas buvo reikalinga, rašo portalas apartmenttherapy.com.

Atsikratykite morališkai pasenusių šventinių dekoracijų

Prekinę išvaizdą seniai praradusios arba tiesiog morališkai pasenusios šventinės dekoracijos nebeatlieka pirminės savo paskirties – džiuginti ir kurti pakilią nuotaiką. Galbūt jau metas jų atsikratyti? Toks sprendimas sveikintinas ir tuo atveju, jei įvairių niekučių, kuriais Kalėdoms puošiate namus, prisikaupė akivaizdžiai per daug. Ar ne vertėtų pasilikti tiktai tų, kuriuos labiausiai mėgstate?

Išskalbkite apklotus

Suprantama, kad šaltuoju sezonu įvairiais pledais ir apklotais naudojatės intensyviau nei bet kuriuo kitu metu. Tikėtina, kad tuos apklotus jau pats laikas skalbti. Taigi, ilgai nesvarstę tai ir padarykite! Sumesdami apklotus į skalbykę, o po to į džiovyklę perdėm nenuvargsite ir nesugaiškite daug laiko, užtat vėliau, į juos įsisupę, galėsite mėgautis sklindančia gaiva. (Tik būtinai atsižvelkite į plovimo arba valymo instrukcijas, nurodytas ant gaminių etikečių.)

Taupymas

Aptvarkykite šaldytuvą

Anksčiau ar vėliau vis tiek reikės tvarkyti šaldytuvą, todėl pradėkite tiesiog dabar. Atlikti grandiozinės pertvarkos visai nebūtina, tačiau atkreipkite dėmesį į šaldytuve laikomų produktų galiojimo datas ir numatykite, kaip juos panaudoti, kol nesugedo. Atsikratę sugedusiu maistu ir suplanavę, ką suvartoti kuo greičiau, išvengsite bereikalingo švaistymo ir pasilengvinsite maisto ruošimo užduotį.

Nuvalykite dulkes nuo knygų

Nuvalykite dulkes nuo knygų nugarėlių ir knygų lentynų. Šį darbą atliksite akimirksniu. Puiku ir tai, kad prie knygų praleistas laikas teikia jaukumo ir įkvėpimo. Kai dulkių neliks, galėsite pasidžiaugti švaresniu kambario oru.

Išimkite dėmes iš minkštų baldų ir kilimų

Švenčių sezonui pasibaigus, vertėtų apžiūrėti minkštus baldus bei kilimus ir tuojau pat išvalyti matomas dėmes. Nors ir atrodo, kad teks pasidarbuoti, su dėmių valymu geriau negaišti, nes kuo dėmė senesnė, tuo sunkiau ją išimti. Prie ką tik atsiradusių dėmių daug neužtruksite, na, o stebėdami, kaip dėmė išblunka, galėsite pasidžiaugti įdėto darbo vaisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją