Tiems, kurie kada nors norėjo pašildyti maistą ar gėrimą ir pamatė, kad mikrobangų krosnelės vidus padengtas purslais ir nešvarumais, galbūt atėjo laikas sužinoti, kaip gerai ir paprastai išvalyti mikrobangų krosnelę. Be to, nešvari mikrobangų krosnelė yra ne tik vizualiai nepatraukli, bet ir gali tapti bakterijų dauginimosi terpe. Socialiniuose tinkluose žmonės dalijasi geriausiais patarimais, kaip išvalyti šiuos nešvarumais padengtus prietaisus. Juos cituoja portalas „Express.co.uk“.

Viena moteris „Facebook“ puslapyje „Mrs Hinch Cleaning Tips“ paklausė, ką geriausia naudoti mikrobangų krosnelėms.

Mikrobangų krosnelės turėtų būti kruopščiai valomos iš vidaus ir iš išorės bent kartą per savaitę, kad jų būklė būtų nepriekaištinga. Tačiau prieš valant mikrobangų krosnelę reikia atjungti nuo elektros tinklo ir patikrinti, ar ji nėra pažeista.

Mikrobangų krosnelė

Pasak socialinių tinklų vartotojų, viskas, ko reikia „geriausiam būdui“ mikrobangų krosnelėms valyti, yra dubuo su vandeniu ir citrina arba citrinų sultimis.

„Aš tiesiog supjaustau pusę citrinos, įdedu ją į dubenį su vandeniu ir dedu į mikrobangų krosnelę ir ją įjunkite porai minučių. Rezultatai nuostabūs. Mano mikrobangų krosnelė per dvi minutes tapo nepriekaištinga ir nereikėjo šveisti“, – patikino socialinių tinklų vartotoja Shelton.

Mikrobangų krosnelė

Šį būdą, kaip geriausią mikrobangų krosnelės valymo atradimą, įvardijo ir kiti diskusijoje dalyvavę socialinių tinklų vartotojai.

„Naudokite pusę šviežios citrinos dubenėlyje su puse litro vandens arba citrinos sulčių. Įdėkite į mikrobangų krosnelę kelioms minutėms, tada jos vidų nuvalykite popieriniu rankšluosčiu“, – patarė Barbara.

Džesika pridūrė: „Mikrobangų krosnelėje palieku dubenėlį verdančio vandens, į kurį įpilu pusę supjaustytos ir išspaustos citrinos. Kondensatas suminkština viską, kas kieta. Viskas lengvai nuvaloma, o citrina suteikia gaivų kvapą.“

Mikrobangų krosnelė

Dar keli socialinių tinklų vartojai užsiminė ir apie kitą mikrobangų krosnelės valymo būdą – pasiūlė į dubenį su verdančiu vandeniu ir citrinomis įpilti baltojo acto.

„Įdėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir palaikykite kelias minutes, tada nuvalykite visus nešvarumus“, – komentavo Cecilija.

Kadangi baltojo acto sudėtyje yra acto rūgšties, jis gali veikti kaip dezinfekcinė priemonė, galinti sunaikinti kai kurias bakterijas ir virusus.

Mikrobangų krosnelė

Nesvarbu, ar namų savininkai mikrobangų krosnelę valo actu, citrina, ar tiesiog verdančiu vandeniu, būkite atsargūs. Visada naudokite mikrobangų krosnelėms tinkamus indus ir apsaugines pirštines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)