Rinktis „kitokius“ dekoro sprendimus

Sprendimas, kaip dekoruoti namus, priklauso nuo finansinių galimybių. Renkantis brangias ir išskirtines medžiagas galima susikurti prabangų namų interjerą, o renkantis pigesnes – būstą, kuris gal ir neatrodys prabangiai, bet bus jaukus, stilingas ir šiuolaikiškas. Būtent toks įkandamas daugeliui ir yra vienas paklausiausių.

Interjero dizainerė Monika Noreikienė pranešime žiniasklaidai teigia, kad pasirinkusieji taupesnį kelią pirmiausia turėtų svarstyti apie „kitokius“ t.y., pigesnius dekoro ar apdailos sprendimus.

„Yra daug būdų ir vietų namuose, kur galima taikyti ekonomiškus interjero dizaino sprendimus. Pavyzdžiui, plytelėmis iškloti ne visą vonios kambarį, o tik šlapias zonas. Taip pat vietoj ąžuolo parketlenčių rinktis pigesnės medienos kaip uosio lentas arba vietoj gipso sluoksnio ant lubų palikti betono sluoksnį jį padengiant neutraliais dažais“, – idėjomis, kaip sumaniai ir be didelių finansinių resursų įsirengti namus dalijasi dizainerė.

Ji pažymi, kad interjero įrengimas tampa „brangus“ tada, kai naudojamos brangios baldų ir apdailos medžiagos. Įvairios metalo konstrukcijos, stiklas, veidrodžiai – tai medžiagos, kurios reikalauja individualaus projektavimo, specialistų darbo, tad ir papildomų kaštų. Tuo tarpu senų baldų atnaujinimas ar tam tikri „triukai“ gali ženkliai pagyvinti interjerą.

Miegamasis

„Paprastas ir pigus būdas atnaujinti interjerą, o tiksliau senus baldus, tai sofą ar fotelį aptraukti nauju gobelenu. Kitas, kiek rečiau taikomas sprendimas – vietoj viršutinių uždarų spintelių virtuvėje palikti atviras lentynas. Taip bus mažiau sunaudojama medžiagų, tad ir pigiau,“ – pasakoja M. Noreikienė ir priduria, kad taupantiems ar net ieškantiems įdomių baldų ar šviestuvų jų galima pasižvalgyti išparduotuvėse.

Interjero dizainerė akcentuoja, kad ekonominės klasės būste galima susikurti jaukų ir kokybiškai įrengtą interjerą net ir be didelio biudžeto. Tiesa, tam reikės pasitelkti daugiau fantazijos ir skirti daugiau laiko.

„Iš natūralaus akmens lakšto sukurti sienos dekorą daug vaizduotės nereikia, nes pats akmuo iškastas iš žemės gelmių jau yra unikalus ir iškart gerai atrodo interjere. Jei toks namų dekoro sprendimas yra ne pagal kišenę, interjerą galima puošti imitacine akmenų danga, stiklu, veidrodžiu ir kitomis pigesnėmis medžiagomis. Su pastarosiomis taip pat galima sukurti jaukų ir unikalų interjerą, tik reikės labiau pasukti galvą, kaip sukurti harmoniją tarp medžiagų, faktūrų bei spalvų“, – dėsto M. Noreikienė.

Didelė lova


Pilna apdaila – paklausus variantas

Švedijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Bonava Lietuva“ vadovas Remigijus Pleteras pastebi, kad vis daugiau žmonių įvertina būsto su pilna apdaila privalumus. Tai ne tik patogus, bet ir, vertinant ilguoju laikotarpiu, ekonomiškas būsto variantas.

„Šiuo įtemptu ir nepastoviu laikotarpiu įsigyti būstą su pilna apdaila yra tam tikras pastovumo užsitikrinimas. Medžiagų trūkumas, darbo jėgos pabrangimas ateityje dar labiau gali paaštrėti ir „išpūsti“ būsto kainas. Todėl būstas su pilna apdaila tampa savotišku pastovumo garantu ir patraukliu variantu, kurio pirkėjai šiuo metu ieško“, – sako NT ekspertas.

Jis priduria, kad toks būstas ir anksčiau buvo, ir dabar išlieka paklausus iš esmės dėl tos pačios priežasties – žmonės nori iškart keltis ir gyventi naujuose namuose.

„Gyventi statybose, patiems ieškoti patikimų specialistų, kurie galėtų kokybiškai ir nebrangiai įrengti namus, atima daug fizinių ir emocinių jėgų. Be to, norint sutapyti reikia ir pačiam turėti aiškią viziją ar tam tikro pajautimo, kas tinka, o kas ne interjere. Jei to pajautimo nėra, tuomet reikės samdyti interjero dizainerį, kas papildomai kainuos“, – pažymi R. Pleteras.

Jis tęsia, kad šiuo metu rinkoje būstai su pilna apdaila dizaino ir funkcionalumo prasme yra orientuoti į jaunų žmonių poreikius ir gyvenimo standartus. Skandinaviško stiliaus namai dažniausiai įtinka daugeliui ir tokių namų nereikia ilgai jaukintis.

„Nors daugelis įsivaizduoja, kad geriausiai galima jaustis toje aplinkoje, kurią pats susikuri, iš tiesų dažnai nutinka atvirkščiai. Tie, kas sukasi NT pasaulyje, žino naujausias namų interjero tendencijas, gilinasi į žmonių poreikius gali pasiūlyti tai, ko be patirties ir žinių pačiam savarankiškai susikurti gali ir nepavykti. Be to, būstai su pilna apdaila nėra vienodi. Yra daug skirtingų variantų, tad rasti sau patinkantį bus paprasčiau nei eiti ir ieškoti vonios plytelių ar šviestuvo įsirenginėjant namus pačiam“, – tikina NT ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją