C. Forte rekomenduoja valyti čiužinį kas kelis mėnesius, kad jis būtų švarus, nedėmėtas ir neturėtų nemalonaus kvapo.

Perskaitykite šiuos patarimus ir imkite jais vadovautis:

Kaip iš pagrindų išvalyti čiužinį

Pirmiausia – dulkės. Paprasčiausia – išsiurbti dulkes iš čiužinio, uždėjus baldams siurbti skirtą antgalį. Patartina išsiurbti čiužinį kas kelis mėnesius arba dažniau, jei kas nors iš namiškių serga alergija. Išsiurbkite viršų, šonus – iš visų pusių, kiek tik prieinate. Tvirtai spauskite siurblio antgalį prie audinio, kad išsiurbtumėte dulkes iš po jo. Paskui uždėkite siaurą antgalį, išsiurbkite palei siūles.

Pavalykite garais. Jei turite garų lygintuvą, pagarinkite juo čiužinį, veskite antgalį kuo arčiau audinio (tik žiūrėkite, kad nelašėtų). Garai išnaikins arti paviršiaus esančias dulkių erkutes. Vėl išsiurbkite čiužinį. Neturite garų lygintuvo? Pasinaudokite garų funkcija paprastame lygintuve.

Išvalykite dėmes. Jeigu kartu miega naminiai gyvūnai, jei mėgstate užkandžiauti lovoje, tikėtina, kad ant jūsų čiužinio yra dėmių. Paprasčiausias būdas jas pašalinti – išvalyti su baldų valikliu. Pasak C. Forte, tokie valikliai pašalina įvairias dėmes – šlapimo, nuo vėmimo, taip pat ir nuo įvairių maisto produktų, be to, juose yra fermentų, kurie panaikina kvapus. Užpurkškite valiklio ant dėmės arba ant šluostės ir valykite dėmę judesiais nuo išorinių dėmės kraštų į centrą, kad dėmė neišplistų. Stenkitės per daug nesušlapinti čiužinio. Kai dėmę išvalysite, pavalykite tą vietą švariu vandeniu suvilgyta šluoste, kad pašalintumėte valiklio likučius. Pagaliau nusausinkite tą vietą su sausa šluoste.

Čiužinio valymas

Kaip pašalinti geltonas dėmes iš čiužinio

Geltonų dėmių ant čiužinio atsiranda nuo prakaito ar nuo riebalų, kurių išsiskiria per odą. Sudėtinga išplauti visą čiužinį (nereikia jo viso sumirkyti). Drėgnam valymui, kad išbalintumėte dėmes, pasigaminkite štai tokį mišinį: po pusę stiklinės vandenilio peroksido ir šilto vandens, ketvirtadalis stiklinės švelnaus indų plovimo skysčio.

  • Supilkite šį skystį į buteliuką su purkštuku ir apipurkškite čiužinį.
  • Pavalykite čiužinį su minkštu šepetėliu ar frotiniu rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui.
  • Apipurkškite čiužinį švariu vandeniu, kruopščiai nusausinkite, kad neliktų valymo priemonės, ir palikite išdžiūti. Įsisenėjusioms dėmėms pakartokite valymo procedūrą arba įpilkite į valymo skystį daugiau vandenilio peroksido.
Asociatyvi nuotr.


Jei turite valymo garais įrenginį, kuris purškia valymo priemonę ir valo dėmes, drąsiai naudokite šį prietaisą čiužiniui išvalyti. Jis geriau valo ir ištraukia iš čiužinio drėgmę, tad čiužinys greičiau išdžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją