Mums visiems patinka tas jausmas, kai atsigulame į lovą su švaria patalyne. Tačiau ar esate pastebėję ant pagalvių geltonas dėmes, kai keitėte jų užvalkalus?

Net ir uoliausi švaros puoselėtojai veikiausiai yra matę šias neišvengiamas dėmes, o jos kelia jausmą, kad net užvilkę gražią ir gaivią patalynę, iš tikrųjų nemiegame švarioje lovoje, kai žinome, kas slepiasi po pagalvės užvalkalu, rašo mirror.co.uk.

Tačiau iš kur atsiranda šios dėmės ir kaip jų atsikratyti?

Į visus klausimus gali atsakyti „Lifehacker“ valymo ekspertai, ir jei tikrai norite miegoti ant švarios ir gaivios pagalvės, paskaitykite jų atsakymus.

Kodėl pagalvės pagelsta?

„Lifehacker guru teigia, kad pagalvės dažniausiai pagelsta nuo prakaito.

Norime tai pripažinti ar ne, prakaituojame mes visi, o kai drėgmė prasiskverbia pro užvalkalą ir pasiekia pačią pagalvę, gali atsirasti dėmių.

Ši problema itin aktuali tiems žmonėms, kurie daug prakaituoja, ir gali sukelti papildomų rūpesčių karštomis vasaros naktimis, kai, regis, niekaip nepavyksta atsivėsinti.

„Be prakaito, šių dėmių kaltininkais gali tapti ir jūsų plaukai, ypač jei jie yra linkę riebaluotis, o jūs dažnai einate miegoti šlapiais ar drėgnais plaukais“, – teigė „Lifehacker“ ekspertai.

„Geltonos dėmės taip pat gali atsirasti ir nuo kai kurių makiažo bei odos priežiūros priemonių. Jas gali sukelti ir seilės. Pagalvės dėmių galite išengti, jeigu ją apvilksite apsauginiu užvalkalu, kuris velkamas prieš patalynės užvalkalą“.

Pagalvės

Kaip pašalinti gelsvas dėmes?

Ekspertai teigia, kad norint pašalinti dėmes nuo pagalvių, reikia nedelsti, nes kuo ilgiau pagalvės bus pageltusios, tuo sunkiau bus jas išvalyti.

Jie taip pat pažymi, kad, nepaisant dėmių, pagalves bent du kartus per metus reikėtų išskalbti – tai kurį laiką taip pat užtikrins jų švarą.

Tačiau jei norite dėmes nuo pagalvių išvalyti kuo skubiau, galite pasinaudoti mažai žinoma gudrybe, kaip pašalinti nešvarumus – jums reikės tik sodos ir vandens mišinio.

Vienas „Lifehacker“ guru pasakojo: „Dėmes galite apdoroti parduotuvėje pirktu dėmių šalinimo purškikliu ar kremu arba patys pasigaminkite pastą, kurią gausite sumaišę sodą ir vandenį“.
Be to, dėmių išvengsite ilgiau, jei naudosite neperšlampančias pagalvių apsaugas, kurios neleis prakaitui ir seilėms patekti ant pagalvių.

„Neperšlampantys apsauginiai pagalvių užvalkalai, kurie velkami prieš patalynės užvalkalus, padės apsaugoti jūsų pagalves nuo spalvos pokyčių“, – pridūrė ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją