Į indaplovę pilkite acto

Jei norite, kad indaplovėje švariai išsiplautų indai ir nebūtų nemalonių kvapų, įpilkite ir acto. Actas kartu su indų plovimo priemone pašalins nemalonų kvapą, lengviau pašalins įvairias apnašas, maisto likučius. Įpilkite acto į šaukštelį ir įpilkite į skyrelį indaplovėje, skirtą plovikliui.

Įmontuojama indaplovė

Nemalonius kvapus iš čiužinio pašalinsite su soda

Čiužinyje laikui bėgant susikaupia negyvų odos dalelių, kvapų. Patarimas – užberkite ant čiužinio sodos ir palikite kelioms valandoms. Soda puikiai sugeria kvapus. Paskui išsiurbkite sodą su siurbliu.

Čiužinys

Mikrobangų krosnelę išvalysite su dubeniu vandens

Mikrobangų krosnelėje lieka maisto likučių, po kelių naudojimų jau matyti dėmės. Deja, šiuos nešvarumus ne taip lengva išvalyti. Įstatykite į mikrobangų krosnelę dubenėlį su vandeniu, įdėkite į jį kelias riekeles citrinos, tada 2–3 minutėms įjunkite (aukšta temperatūra), paskui išimkite dubenėlį. Šluoste ar popieriniu rankšluosčiu nuvalykite atšokusius nuo sienelių nešvarumus. Šaunu ir tai, kad po tokio valymo mikrobangų krosnelė skaniai kvepės.

Mikrobangų krosnelė

Skutimosi kremu nuvalysite vandens dėmes

Vonios kambaryje ant veidrodžių, ant dušo kabinos sienelių susidaro dėmės nuo vandens. Čia jums padės skutimosi kremas. Užtepkite šiek tiek šio kremo ant šluostės arba popierinio rankšluosčio ir patrinkite dėmėtas vietas. Paskui su sausa šluoste nuvalykite skutimosi kremo likučius. Visi paviršiai spindės.

Pasigaminkite švelnų audinių valiklį

Kvapai susigeria į užtiesalus, užuolaidas, fotelius ir sofas. Užuolaidas ir užtiesalus galima išskalbti, o sofos į skalbimo mašiną neįdėsite. Pasigaminkite audinių valiklį – sumaišykite dvi dalis vandens su viena dalimi acto, įlašinkite pora lašų mėgstamo eterinio aliejaus. Supilkite šį mišinį į buteliuką su purškikliu ir užpurkškite ant baldų – nemalonių kvapų neliks.

Dušo galvutę nuvalysite su actu

Ant dušo galvutės susidaro kalkių apnašų, lieka dėmių nuo vandens. Nuo kieto vandens atsiranda dėmių. Laimė, yra būdas lengvai jas nuvalyti. Paimkite plastikinį, į jį įdėkite dušo galvutę ir pripilkite acto. Maišelį užriškite ir valandai palikite. Paskui nuimkite maišelį ir drėgna šluoste nušveiskite dėmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją