Išgėrus kavą likusių tirščių pritaikymo sritys – kuo įvairiausios: sodininkavimas, tvarkymasis namuose, oro gaivinimas, odos priežiūra ir keletas kitų. Antrinis maltų kavos pupelių panaudojimas neabejotinai sudomins tuos, kurie netoleruoja švaistymo ir gauti naudos pasistengia net iš to, ką kiti laiko tiesiog šiukšlėmis. Kad kartais tai įmanoma, įrodys toliau pasiūlytos idėjos iš portalo 21OAK.

Augalų tręšimas

Kavos tirščiai yra šilti, drėgni, todėl iš pažiūros atrodo, kad gali atstoti net natūralią dirvą. Kavos pupelėse yra azoto, taip pat kitų svarbių ir naudingų mineralų, todėl tirščiais patręšti augalai gauna papildomų maisto medžiagų ir atrodo vešlesni bei užauga tvirtesni. Tirščius galima sumaišyti su žeme arba šiek tiek užberti ant dirvos paviršiaus. Jie puikiai tinka tiek nedideliems kambariniams bei lauke augantiems augalams, tiek aukštesniems, kurie paprastai įveisiami sode.

Oro gaivinimas

Jei iš kurios nors spintelės, sandėliuko arba rūsio kampo pradėjo bjauriai dvokti, derėtų prisiminti, kad kavos tirščiai – garantuotas išsigelbėjimas. Įberkite šiek tiek į medžiaginį maišelį arba kojinę ir padėkite toje vietoje, iš kurios sklinda nemalonus kvapas. Maltos kavos pupelės ganėtinai greitai jį numalšins. Taip pat atminkite, kad šitoks metodas tinka ir nemaloniems kvapams iš šaldytuvo išgyvendinti.

Nešvarumų šveitimas

Jeigu priskreto puodas, keptuvė, orkaitė arba nuo dūmų pajuodavo židinys, vertėtų prisiminti apie šveičiamąjį kavos tirščių poveikį. Užbėrus šiek tiek tirščių ant kempinės ir įnirtingai pašveitus apskretusį paviršių, gali pavykti pašalinti nešvarumus.

Vabzdžių atbaidymas

Kavos tirščiai ne tik atstoja augalų trąšas, bet ir atbaido nuo jų skruzdėles, muses bei kitus įkyriai atakuojančius vabzdžius. Kavos tirščių rekomenduojama paberti vabzdžius labiausiai traukiančioje vietoje, nesvarbu, ar ji būtų lauke, ar patalpoje.

Kavos tirščių rinkimo akcija

Plaukų priežiūra

Jei jūsų plaukai tamsiai rudi arba juodi, kavos tirščiai turėtų padėti jiems suspindėti, be to, plaukai nuo jų taps minkštesni ir švelnesni. Kavos pupelėse esančios rūgštys ir maisto medžiagos pasižymi švarinamuoju poveikiu ir tai didžiulis pranašumas, jeigu naudojamas šampūnas paprastai palieka nuosėdų. Tiesiog paskirstykite nedidelį tirščių kiekį ant galvos odos ir, išsitrinkę plaukus įprastu šampūnu, gerai juos išskalaukite.

Odos priežiūra

Kavos tirščiai padės pagerinti grožio ritualų efektyvumą, mat jais galima šveisti odą – netgi veido. Taip naudojamų kavos tirščių poveikis gali pradžiuginti labiau negu brangaus odos šveitiklio. Kavos tirščiai, kaip teigiama, padeda išblukinti paakiuose išryškėjusius ratilus. Dar jie sumažina celiulito požymius – tereikia išsimasažuoti šios negerovės pažeistas vietas ir nuskalauti odą vandeniu. Po procedūrų su kavos tirščiais ne tik atrodysite, bet ir jausitės geriau.

Kavos tirščių kaukė

Įbrėžimų ant baldų maskavimas

Baldai bėgant laikui susibraižo. Laimei, kavos tirščiai padeda atsikratyti ne tiktai odą, bet ir baldus bjaurojančių nelygumų. Baldų paviršiui poliruoti geriausiai tinka kavos tirščių pasta (norėdami jos pasigaminti, atskieskite tirščius vandeniu). Šepetėliu arba vatos tamponų užtepkite pastos ant pažeisto paviršiaus ir palikite maždaug dešimčiai minučių. Praėjus šiam laikui, pastą nuvalykite. Jei rezultatas dar netenkina, procesą pakartokite.

***

Išgėrus kavą likę tirščiai, kaip jau supratote, – ganėtinai universali daugeriopo pritaikymo priemonė, galinti praversti tiek rūpinantis namais, tiek savo išvaizda.

Naudoti kavos tirščius labai paprasta. Jų nereikia specialiai ruošti, todėl netenka gaišti laiko. Puiku ir tai, kad sužinoję, kaip panaudoti tirščius, galėsite nebepirkti specialių priemonių, taigi, pavyks net sutaupyti.

Taigi, jei iš kurio nors kampo ėmė sklisti nosį riečiantis kvapas, jeigu prisvilo puodas ar įkyrėjo žalos pridarantys vabzdžiai, žinokite: kovoti su problemomis – bent jau šiomis – padės malta kava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją