Jeigu žinote, kad po kelių savaičių rengsite vakarėlį, turėsite laiko iš pagrindų susitvarkyti ir išsišvarinti. Bet net ir tada, jei liko kelios valandos iki svečių atvykimo, galima pasistengti, kad namai atrodytų švarūs.

Keli patarimai, kaip sumaniai paskirstyti laiką ir efektyviai susitvarkyti

Patalpos, kuriose tikrai lankysis svečiai: koridorius, svetainė, vonios kambarys ir svečių miegamasis (jeigu jie liks nakvoti). Neverta švarinti skalbimo patalpos, juk svečiai ten neis. Vienas šeimos narys gali siurbti, kitas dėlioti daiktus ir pan. Jei laiko maža, nešveiskite orkaitės, verčiau surinkite išmėtytus daiktus, smulkmenas, sukraukite į skalbinių krepšį ir nuneškite į skalbimo patalpą.

Išsiurbkite ir išplaukite koridorių

Svečiai pirmiausia įeina pro duris į koridorių ir susidaro pirmą įspūdį apie jūsų namus. Išsiurbkite kilimėlį prie durų, jei duryse yra stiklo intarpų, nublizginkite, nuvalykite rankenas.

Sudėkite batus į jiems skirtas vietas, laiškus – į pintinę, kabykloje padarykite vietos svečių paltams.

Sutvarkykite kambarį, kuriame sėdėsite su svečiais

Po koridoriaus dėmesys – kambariui, kuriame sėdėsite su svečiais. Pasiimkite skalbinių krepšį, apeikite kambarį ir surinkite visus besimėtančius daiktus. Pataisykite užtiesalus, dekoratyvines pagalvėles.

Galiausiai nuvalykite dulkes nuo lentynų ir stalų.

Išvalykite vonios kambarį

Nešvarus vonios kambarys ir klozetas tikrai nemalonu. Sudėkite asmeninius daiktus į spinteles, nušveiskite kriauklę, nuvalykite visus paviršius, veidrodžius. Išvalykite klozetą, išplaukite grindis.

Sutvarkykite virtuvę

Vienu ar kitu metu visi užsuka į virtuvę, todėl išplaukite indus kriauklėje ar indaplovėje, kritiniu atveju suslėpkite juos orkaitėje. Visus paviršius švariai nuvalykite, kriauklę iššveiskite, jei spėsite, išplaukite grindis.

Svečiai nakvos?

Nusiurbkite baldus, išsiurbkite kilimą, grindis. Jeigu susitarėte, kad svečiai nakvos, apvilkite jiems skirtą patalynę švariais užvalkalais, paruoškite rankšluosčius, miegojimui skirtus drabužius. Pažiūrėkite, kad spintoje būtų vietos ir pakabų jiems pasikabinti drabužius.

Išsiurbkite arba prašluokite grindis su drėgna šluoste

Žmonės dažniau dairosi į lentynas nei į grindis, bet jei turite atliekamą minutę, būtinai išsiurbkite ir išplaukite grindis.

Turint daugiau laiko, patartina užbarstykite ant kilimų sodos ir palikti pusvalandžiui, kad sugertų kvapus, o tada išsiurbti.

Išvėdinkite namus

Visi esame įpratę prie savo namų kvapo, bet kitiems žmonėms jis nebūtinai bus malonus, todėl, prieš ateinant svečiams, patartina išvėdinti namus.

Atverkite langus, kad išsivėdintų valgių, naminių gyvūnų kvapai. Išneškite šiukšles, uždekite žvakių su lengvu aromatu arba įjunkite eterinių aliejų garintuvą.

Yra viena gudrybė – kepkite sausainius, nuo jų namai gardžiai pakvips.

Paskutiniai štrichai

Kai viską sutvarkysite, uždekite žvakių, įjunkite muziką, paruoškite taures ir stiklines, kad galėtumėte pasiūlyti svečiams gėrimų. Beliks džiaugtis draugija ir smagiai praleisti laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)