„Praėjusiais metais visi išgyvenome sudėtingą laikotarpį, kuomet švenčių laukimą temdė karantininiai ribojimai ir baimė dėl artimųjų sveikatos, todėl šiųmetinės didžiosios metų šventės yra labai laukiamos. Net jeigu ir nepavyks prie bendro švenčių stalo susėsti su visa šeima, bent jau galite save pradžiuginti jaukiais ir šventiškai papuoštais namais“, – pranešime spaudai sako „MOKI VEŽI“ marketingo vadovė Laima Skirienė.

Dėmesys ne tik kalėdinei eglutei

Pasak interjero ekspertų, į mūsų namus šiais metais vėl sugrįžta natūralios kalėdinės eglutės. Žmonės, kurie anksčiau statė dirbtines eglutes, dabar vis labiau renkasi natūralias, gyvas egles. Taip pat vis daugiau žmonių perka eglės vazonuose, kurias paskui gali pasodinti savo kieme, sodyboje arba specialiai tam skirtoje vietoje mieste.

„Tokių eglučių pardavimai, palyginus su dirbtinėmis, praeitais metais buvo net 2–3 kartus didesni. Visgi, Lietuviai dažniausiai renkasi kėnius, o ne tradicines lietuviškas eglutes. O štai užsienio šalyse vis labiau populiarėja dirbtinės eglutės, sukurtos iš LED lempučių, kurios tinka laiko stokojantiems, bet kūrybiškai į šventes žvelgiantiems žmonėms“, – sako pašnekovė.

Nors pasaulyje taip pat sparčiai populiarėja natūralūs, mediniai kalėdinių eglučių papuošimai ir žaisliukai, lietuviai vis dar renkasi tradicinius žaisliukus, kurie pasižymi didesne įvairove, spalvų gamomis.. Lietuvoje auga ir stiklinių žaisliukų populiarumas, pirkėjai vis dažniau renkasi įdomių formų, išskirtinius ir brangesnius žaisliukus. Ekspertė pastebi, kad žmonės daugiau dėmesio skiria ir jaukumą namuose padedančioms kurti dekoracijoms: vainikams, namų kvapams, žvakėms ir žvakidėms, įvairiems padėklams, skirtiems kurti kompozicijoms. Renkantis šias dekoracijas, patariama atkreipti dėmesį į šį sezoną itin madingas lygiomis linijomis puoštas ir asimetriškas namų dekoro detales.

Spalvų paletė išlieka tradicinė

Ekspertė pabrėžia, kad Kalėdinių dekoracijų tendencijos rekomenduoja atkreipti dėmesį į netradicinių spalvų eglutės žaisliukus ir namų dekoracijas, bet šis šventinis sezonas, pasak ekspertės, Lietuvoje vis dar išlieka labiau klasikinis ir tradicinis.

„Atsižvelgdami į pardavimus, galime teigti, kad lietuviai yra klasiką mėgstanti tauta – jų eglutės ir namai dažniausiai yra puošiami būtent tradicinėmis raudona, sidabrine ir auksine spalvomis. Nors mūsų pirkėjai retai kada ieško netikėtų spalvų sprendimų, tiems, kas nebijo kūrybiškesnių idėjų, savo kalėdinę kolekciją siūlome papildyti gintaro spalvų akcentais, mėlynos spalvos dekoracijomis, žalio sodrumo spalvomis“, – sako pašnekovė.

Vis daugiau dėmesio namų eksterjerui

Ruošiantis šventėms ir puošiant būstą, reikėtų nepamiršti ir namų eksterjero, visai nesvarbu, gyvenate bute ar name. Bute langus galite papuošti lemputėmis arba jų užuolaidomis, o turintiems balkonus rekomenduojama juos papuošti ne tik šviečiančiomis dekoracijomis, bet ir tradicinėmis eglių šakų kompozicijomis. Taip pat šventiškumo prideda ant palangės pastatytos kalėdinės dekoracijos, kalėdiniai augalai arba žvakidės.

Kalėdinės dekoracijos

Žmonės, gyvenantys nuosavuose namuose su kiemu, turi daugiau galimybių, kaip papuošti savo namų eksterjerą. L. Skirienė teigia, kad į Lietuvą atkeliauja „amerikietiška“ mada puošti individualių namų fasadus, kiemus ir tvoras: „Šių papuošimų pardavimai nuolat auga, o mūsų parduotuvėse galima rasti itin platų tam skirtų prekių pasirinkimą: nuo paprastų lauko girliandų, iki judančių šviečiančių dekoracijų, tokių kaip elniai, Kalėdų seneliai ir pan. Pastebime, kad klientai vis dažniau girliandomis puošia ne tik eglutes, bet ir langus, laiptų turėklus, namų fasadus, o mūsų asortimento gausa kiekvienam gali padėti susikurti Kalėdinį jausmą tiek namuose, tiek lauke.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją