Kiekvienas daiktas namuose turi savo vietą

Tai dažna tiesa, kurią mums kalė į galvas mūsų tėvai. Tačiau ar įvykdome šią sąlygą, kai nusiperkame naują daiktą? Kur guli jūsų žirklės, nešiojamasis kompiuteris, rankinės, telefonas? Raskite vietą kiekvienam daiktui, ir valymas taps dvigubai lengvesnis.

Vienu ypu išvalykite tik vieną kambarį

Išsiugdykite įprotį per vieną kartą išvalyti tik vieną kambarį. Nebandykite iš karto sutvarkyti viso buto ar tik dalį jo. Geriau idealiai išvalykite vieną kambarį, o tada pereikite prie malonesnės veiklos: išgerkite arbatos, nusiprauskite po dušu, pasėdėkite balkone ir išeikite pakvėpuoti grynu oru. Tik nesėskite prie kompiuterio ir netikrinkite elektroninio pašto!

Tvarkymasis

Valyti pradėkite nuo viršaus

Pirmiausia turite pašalinti stambius daiktus, išsibarsčiusius po kambarį. Tuomet visur nuvalykite dulkes. Jei šito nepadarysite, nebus prasmės jungti dulkių siurblį ar plauti grindis, nes kai pajudinsite daiktus, visi nešvarumai nuo stalų ir lentynų nukris ant grindų!

Nemanykite, kad neturite tam laiko

Vien tai, kad neturite laiko palaikyti namuose idealią švarą, dar nereiškia, kad su jumis kažkas negerai. Veikiausiai tik turite keletą nelabai gerų įpročių. Pavyzdžiui, ilgai naršote internete, žaidžiate kompiuterinius žaidimus, leidžiate laiką socialiniuose tinkluose, žiūrite daugiau negu vieną filmą per dieną ar skiriate pernelyg daug laiko kitiems ne itin naudingiems dalykams. Jei jums nepakanka valandų, kad susitvarkytumėte savo namus ir gyventumėte švarioje aplinkoje, tiesiog atsikratykite kai kurių savo trūkumų.

Naudokite tinkamas priemones

Jums reikėtų turėti bent keletą šluosčių: po atskirą vonios grindims, dulkėms ir tualetui. Virtuvėje turėtų gulėti dvi kempinės (įprastam plovimui ir itin purvinų daiktų). Viena valymo priemonė turėtų būti skirta parketui ir mediniams baldams, antra – veidrodžiams, trečia – stiklui, ketvirta – keraminėms plytelėms. Valymas bus lengvesnis ir efektyvesnis.

Išsiaiškinkite, kaip susiformuoja netvarka

Galbūt, pavyzdžiui, po sunkios darbo dienos esate įpratę numesti daiktus bet kur. Arba numetate netvarkingai drabužius, įžengę į butą. Galbūt daiktus išmėto jūsų vaikai, apie tai net nepagalvodami. Jūs (ir jūsų artimieji) turite pakeisti požiūrį į savo darbą, kad pradėtumėte gerbti švarią erdvę ir valyvą gyvenimo būdą.

Virtuvės tvarkymas


Dezinfekuokite

Paimkite acto ar vandenilio peroksido ir nedelsiant užsiimkite dezinfekavimu. Visų pirma, nuvalykite visas namų durų rankenas, taip pat baldų rankenėles ir durelių kampus, kurie yra nuolat liečiami. Tuomet vandenilio peroksidu nuvalykite praustuves ir unitazą, po to – koridoriaus ir vonios kambario grindis. Taip užmušite 70 proc. savo namų bakterijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)