Planuojant nuomojamo būsto patobulinimus reikia mąstyti apie trumpalaikę perspektyvą. Ši aplinkybė suponuoja išvadą, kad keisti reikia, kas svarbiausia, kas iš esmės reikšminga, ypač jeigu biudžetas verčia pasispausti. Tad kas gi tie prioritetiniai dalykai, kuriais, įsikėlus į eilinį būstą, derėtų pasirūpinti pirmiausia?

Universalaus atsakymo nėra, tačiau šį tą pasiūlyti visada galima. Idėjos, į kurias šį kartą atkreipiame dėmesį, pagrįstos tolimame Aliaskos užkampyje apsigyvenusios straipsnių būsto renovavimo temomis autorės patirtimi. Taigi, toliau – penki visiškai paprasti ir daug išlaidų nereikalaujantys sprendimai, kaip, pasitelkus kūrybiškumą ir išnaudojant jau turimus daiktus, sukurti sau priimtiną dekorą, pakeisiantį laikinus namus taip, kad jie nuoširdžiai patiktų.

Asmeniškai prasmingos meniškos detalės

Pradėti galima nuo sienų. Jeigu namų, į kuriuos įsikeliame, sienos – ne tik vienspalvės, bet dar ir visiškai tuščios, derėtų pamąstyti, kaip jas kūrybiškai paįvairinti kokiais nors akcentais, kurie nebūtinai turėtų būti rimti ir vertingi meno dirbiniai. Įkvėpimo šaltiniu galėtų tapti net ir vienintelis draugų padovanotas žavingas piešinėlis.

Interjeras

Nesvarbu, ar naudosite nuotraukas, atvirukus, ar patinkančių paveikslų reprodukcijas, iš jų sukurta ekspozicija pavers gyvenamąją erdvę asmeniniais prisiminimais pulsuojančia galerija. Sienas nukabinėti galima ir vaikų arba mokinių piešiniais, kur nors įkomponuoti žemėlapį, kolekciją papildyti brangių žmonių kitados atsiųstais ir ištikimai saugomais sveikinimo atvirukais, netgi savo pačių nedrąsių bandymų ką nors nupiešti pavyzdžiais. Minėtina, kad taip dekoruojant kambarį neteks naudotis nei grąžtu, nei vinimis – pakaks smeigtukų, o darbui tesugaišite vos pusdienį.

Svajingai nuteikiančios žvakės

Jei turite įprotį pasitaikius progai įsigyti žvakių, užpildančių erdvę svajingai nuteikiančiu aromatu, jaukumą pavyks susikurti gana nesunkiai. Visada verta rinktis pušų, vandenyno ir žemės kvapus skleidžiančias žvakes ir sustatyti jas įvairiose namų vietose. Gal kai kurie kvapai primins vaikystę, gal nuostabias atostogas, o gal pavienį epizodą, kai jautėtės laimingi.

Skirtingoms buto erdvėms galima parinkti skirtingų kvapų žvakes. Pavyzdžiui, jaukumo suteikiančių neintensyvaus kvapo sojų vaško žvakių patartina turėti kiekviename kambaryje, o skleidžiančių levandų aromatą – vonioje: levandų dvelksmas taps puikiu priedu prie putų vonios, kuria palepinsite save sekmadieniais. Užėjus kelionių ilgesiui, galima užsidegti egzotiško kvapo žvakę, kurios aromatas nukels į tolimas, kažkada aplankytas šalis.

Jaukus interjeras

Nors kokybiškos žvakės nėra ypač pigios, jos tikrai vertos pamatuotų investicijų: žvakių užteks ilgam, o jų aromato žadamas efektas padovanos daugybę malonių akimirkų.

Kambariniai augalai

Akivaizdu, kad augalai kaipmat pagyvina bet kokį kambarį. Jei būgštaujate, kad dėl netinkamų sąlygų jie gali imti skursti, perdėm kaprizingų nesirinkite: juk yra begalė rūšių daug priežiūros nereikalaujančių, bet įspūdingai atrodančių kambarinių augalų. Vieni iš tokių – sukulentai. Jie puikiai pakelia ir užsitęsusius sausros laikotarpius, ir šviesos stygių.

Jaukus interjeras

Jei manote, kad susibičiuliauti su gyvomis gėlėmis tikrai nepavyks, galite įsigyti dirbtinių. Jos ne tiktai atlieka dekoratyvinę funkciją, bet ir pagerina psichologinį jas matančio žmogaus nusiteikimą (mat iš vaizdo mažai tesiskiria nuo natūralių augalų), be to, neįpareigoja jokiems papildomiems rūpesčiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)