Buitinė technika perkama esant būtinybei

Technologijų entuziastus jungiančioje „Samsung Community“ bendraminčių forumo platformoje kiekvieną mėnesį vartotojams yra užduodamas mėnesio klausimas. Šįsyk buvo pasiteirauta, kaip dažnai nariai atnaujina savo buitinę techniką ir kokie kriterijai jiems yra svarbiausi renkantis naują prietaisą?

Dažniausia priežastis, dėl kurios lietuviai nusprendžia atnaujinti buitinę techniką yra senosios įrangos gedimas ar bepradedantys išryškėti pirmieji nusidėvėjimo požymiai. Būtent taupiajai pirkėjų pusei svarbiausiaisiais kriterijais tampa optimalus kainos ir kokybės santykis, rašoma pranešime spaudai.

Anot jų, buitinių prietaisų parduotuvėse ieškoma patikimų gamintojų ar žinomų prekės ženklų, kurie galėtų pasiūlyti ypač funkcionalius įrenginius, tinkamą kokybę ir, žinoma, gerą kainą. Vartotojai jaučiasi saugesni, perkant daiktą iš patikimos, didelės kompanijos, o ne iš nežinomo gamintojo, kurio produkcija dažnai surenkama atsitiktinėje Kinijos gamykloje.

Nemažai žmonių atkreipia dėmesį ir į pagaminimo šalį, nors sutinka, kad vietovė ne visada turi įtakos kokybei. Jie dažniau renkasi produktą pagamintą Europoje, pavyzdžiui, Lenkijoje, Vengrijoje ar Slovakijoje.

Ieško daugiau funkcijų ir kokybės

Daugelis žmonių vos tik suradę patinkantį ir akiai patrauklų prietaisą, neskuba iš karto traukti piniginės. Anot jų, svarbu nepamiršti ir išsinagrinėti, kokias funkcijas ir galimybes gali pasiūlyti įrenginys. Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad net ir susižavėjus jo turimomis funkcijomis, pravartu atkreipti dėmesį į jo konstrukcijos/surinkimo kokybę. Žmonėms svarbu, kad įrenginys ir jo detalės būtų pagamintos iš kokybiškų medžiagų.

Diskusijos dalyviai negaili patarimų ir rekomenduoja atkreipti dėmesį ne tik į prietaiso išorę ar funkcijas, bet ir pasidomėti jo remonto galimybėmis – pasitarti su meistrais, kurio gamintojo technika lengviau išrenkama ir remontuojama.

Spalva ir dizainas – ne paskutinėje vietoje

Lietuviai dar labiau susiaurina paiešką prietaisų ieškodami pagal norimą spalvą bei dizainą. Kai kuriems pirkėjams šie kriterijai tampa bene svarbiausiais. Nariai tikina, kad jau nesidairo į tų gamintojų įrenginius, kurie atsilieka nuo šiuolaikinio vartotojo poreikių, o jų dizainas primena 2000-ųjų stilių. Daugelis savo namams ieško išskirtinio dizaino įrangos, net jeigu įsigytas prietaisas didžiąją laiko dalį gulės paslėptas spintoje.

Pasak jų, stilingu ir inovatyviu dizainu išsiskiriantys prietaisai lengviau integruojami namų erdvėje ir tinka beveik prie visų stilių. Be to, ieškodami buitinės technikos, pirkėjai atkreipia dėmesį į papildomas ir inovatyvias detales ir priedus. Net ir mažos smulkmenėlės gali užbaigti erdvės interjerą jam suteikdamos papildomo žavesio, kas vartotojui tampa labai svarbiu veiksniu. Kai kurie diskusijoje dalyvavę nariai netgi tikina, kad negalėtų pasitenkinti naudingų funkcijų gausa, jei įrenginys jiems nebūtų patrauklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)