Jungikliai

Elektros jungiklius namuose labai dažnai liečiame, bet retai valome. Būtina juos valyti ne tik todėl, kad ant jų ima matyti pirštų žymės, bet ir todėl, kad susikaupia didelis kiekis mikrobų.

Durų rankenos

Durų rankenas liečiame dar dažniau nei elektros jungiklius. Durų rankenas kuo puikiausiai nuvalysite namine priemone – perpus sumaišę actą ir vandenį.

Televizoriaus pultelis

Televizoriaus pultelį patartina valyti kas dvi dienas. Norint kruopščiai išvalyti, išimkite baterijas ir patrinkite aplink mygtukus vatos pagaliuku su dezinfekuojamuoju skysčiu. Likusią pulto dalį išvalykite mikropluošto šluoste.

Čiužinys

Nuėmę patalus nuo lovos, išsiurbkite siurbliu dulkes iš čiužinio. Paskui tolygiai paberkite ant čiužinio sodos ir palikite valandai. Galiausiai nusiurbkite sodą siurbliu.

Kambariniai augalai

Didesniems kambariniams augalams valykite lapus iš abiejų pusių drėgna šluoste.

Kuo sveikesni augalai, tuo tyresnis oras namuose. Jei ant augalų lapų nėra dulkių, jos nepasklis po namus kas kartą, einant pro šalį (tai ypač svarbu sergantiems alergija).

Televizorius

Gartraukis

Gartraukis pasidengia nešvarumu, riebalais. Norint šito išvengti, patartina reguliariai valyti gartraukį.

Užvirinkite dideliame puode vandenį, įpilkite stiklinę sodos. Kai soda ištirps, įdėkite gartrauki filtrą į puodą ir palikite pamirkti 10 min. Paskui išimkite filtrą, švariai nušluostykite ir įstatykite atgal į gartraukį.

Vieta už unitazo

Daugelis palieka nevalytą šią sunkiau pasiekiamą vietą. Įsigykite mažą siurblį, kad būtų paprasčiau pasiekti tą nepatogią vietą.

Asociatyvioji nuotr.

Įvairūs buities prietaisai

Indaplovę, skalbimo mašiną ir siurblį reikia pastoviai išvalyti. Siurblio filtrą nuolat iškratykite ir išplaukite šiltu vandeniu.

Valymo prietaisai

Kai tik susitvarkote, nepamirškite išvalyti ir visų valymo prietaisų, kuriais šveičiate namus. Tai svarbu, kad ant prietaisų nesikauptų mikrobai.

Elektros lemputės

Elektros lemputes, ypač esančias virtuvėje, būtina reguliariai valyti. Įjungus šviesą, lemputės kaista, dulkės šyla, jei jų daug, gali pasklisti nemalonus kvapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)