Nekilnojamojo turto agentūros „Bettina Equities“ direktorė, pati nuomojanti apie 40 pastatų Manhatane Rose Caiola papasakojo, kokių dalykus šią pat akimirką patartina išgabenti iš būsto, kurį nuomojatės:

Priklijuojami kabliukai vonios kambaryje

„Primygtinai prašau nuomininkų neklijuoti kabliukų ant vonios kambario plytelių ar ant gipskartonio, nes paskui labai sunku juos nuimti“, – teigia R. Caiola.

Nesikrimskite – neprireiks laikyti prausimosi reikmenų pačioje dušo kabinoje – yra daugybė idėjų, kaip apsieiti be priklijuojamų kabliukų, o kai ateis laikas išsikraustyti, neliks pėdsakų. Pavyzdžiui, guminiai, prie paviršiaus prisisiurbiantys laikikliai – jie nebrangūs ir nepalieka žymių ant sienų.

Pernelyg daug žvakių

Po ilgos darbo dienos atsipalaiduoti padeda namų jaukumas, o vienas iš jį kuriančių elementų – kvapnios žvakės. Deja, daugybė degančių žvakių namuose kelia gaisro pavojų. Juk šitaip lengva pamiršti degančią žvakelę ar netyčia numesti ją ant grindų.

Žvakės

„Degančios žvakės – didžiulis pavojus, todėl prašau nuomininkų apsiriboti elektrinėmis lempelėmis ar žvakėmis. Apskritai karšti daiktai gali nudeginti paviršius, o tada liks žymės“, – aiškina R. Caiola.
Jei nesinori atsisakyti žvakių, būtinai įstatykite jas į žvakides ir pastatykite tokiose vietose, kur jų nepasiektų jūsų augintiniai. O jeigu domina namų orą gaivinančios alternatyvos, žinokite, kad orą grynina kambariniai augalai.

Kambarinių augalų vazonai be padėkliukų

R. Caiola įspėja – be padėkliukų laikant kambarinių augalų vazonus, ant palangių, ant lentynų ir kitur tikrai prilašės vandens: „Žmonės dažniausiai perlaisto kambarinius augalus, o tada vandens perteklius nubėga, pvz., ant medinių grindų ir padaro joms žalos. Jei vanduo neiššluostomas, išbrinksta laminatas, vanduo ir jam kenksmingas.“

Sutikite – nesudėtinga nusipirkti padėkliukų po kambarinių augalų vazonais, juo labiau, kad šiais laikais jų būna ir dailių, ir stilingų, taigi, ne tik apsaugosite paviršius, bet ir pagražinsite namus.

Baldų kojelių apsaugos

Sofa su kojelėmis tiesiog stulbinamai atrodo ant raudonmedžio atspalvio medinių grindų, bet tos pačios kojelės gali ne juokais pakenkti grindims. Tas pats pasakytina ir apie kitokius baldus su kojelėmis.

„Baldų kojelių apsaugos – būtinas dalykas, antraip grindys tikrai susiraižys“, – pataria R. Caiola.
Gilių įbrėžimų ant grindų nepanaikinsit patys, prireiks kvalifikuotų meistrų pagalbos. Trumpai tariant, užstato garantuotai neatgausite, jeigu iš anksto nepasirūpinsite apsaugomis ant baldų kojelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)