Kitaip negu kitų buities prietaisų atveju, mikrobangų krosnelę galite valyti beveik visomis valymo priemonėmis, kurias turite savo namuose, įskaitant universalius valiklius, sodą, indų ploviklį ar actą. Tiesa, reikėtų vengti baliklio, nes buitinės technikos gamintoja „General Electric“ įspėja, kad jis gali susilpninti mikrobangų krosnelės vidaus plastiką ir ilgainiui sugadinti patį prietaisą. Jei tik jūsų pomidorų padažo likučiai nėra įsigėrę į plastiko paviršių, mikrobangų krosnelės paprastai nepasidengia tokiomis dėmėmis kaip virtuvės stalviršiai ir plautuvė, todėl balinančio baliklio joms iš esmės nereikia, rašo goodhousekeeping.com.

O dabar įsidėmėkite šiuos patarimus, kaip nuvalyti mikrobangų krosnelės išorę, dureles, vidų, lėkštę ir visa kita.

Mikrobangų krosnelė

Kaip išvalyti mikrobangų krosnelės vidų?

Aptaškyta ir nemalonų kvapą skleidžianti mikrobangų krosnelė atrodo tikrai nepatraukliai. Ka dišvalytumėte jos vidų, įskaitant ir besisukančią lėkštę, sekite šiais žingsniais:

1. Į indą, kuris yra tinkamas mikrobangų krosnelei, supilkite vieną stiklinę vandens ir pridėkite daug citrinos, laimo ar apelsino griežinėlių (prieš tai jų sultis išspauskite į vandenį). Vietoje rūgščių vaisių galite naudoti ir spirito ar obuolių actą, jeigu jo turite. Tokiu atveju stiklinę vandens reikėtų sumaišyti su keliais šaukštais acto.

2. Indą su vandeniu įdėkite į mikrobangų krosnelę ir kelioms minutėms nustatykite stipriausią šildymą, kol mišinys užvirs ir pradės garuoti.

3. Leiskite vandeniui 5 minutes pravėsti ir tik tuomet atidarykite dureles. Ištraukite indą ir švariai išvalykite mikrobangų krosnelės vidų kempinėle.

Kaip nuvalyti riebaluotas mikrobangų krosnelės dureles?

Svarbu rūpintis ne tik mikrobangų krosnelės vidumi. Šie patarimai padės nuvalyti riebalus bei dėmes nuo krosnelės išorės bei durelių.

1. Ant drėgnos kempinėlės užbarstykite šiek tiek sodos ir ja nuvalykite visas dureles – abi jos puses bei visus kraštus. Tuomet sodos bei nešvarumų likučius nuvalykite drėgna šluoste ar švaria kempine.

2. Riebalus nuo durelių stiklo valykite skiestu actu (50:50). Tuomet perbraukite švaria, drėgna šluoste ir nusausinkite.

3. Stipresnėms riebalų apnašoms pasitelkite universalų, riebalus naikinantį valiklį ar šiek tiek atskiestą indų ploviklį. Šias priemones ant durelių tepkite šluoste ar kempinėle, ka djos nepatektų į ventiliacijos angas. Kad nepadarytumėte žalos, nepurkškite valiklio ant mikrobangų krosnelės mygtukų.

Kaip panaikinti iš mikrobangų krosnelės degėsių (ir kitokį) kvapą?

Kai mikrobangų krosnelėje sudeginate kukurūzų spragėsius, degėsių kvapas sugrįžta iš karto, kai tik vėl įjungiate šį prietaisą. Tai reiškia, kad blogą kvapą reikia naikinti nedelsiant.

Jei mikrobangų krosnelės kvapas nėra stiprus (pavyzdžiui, nuo aštraus ir daug prieskonių turinčio maisto), krosnelę tiesiog išvėdinkite, palikdami praviras dureles, arba įstatykite į jos vidų indą su soda ir uždarykite dureles – soda sugers nemalonius kvapus.

Jei blogas kvapas stiprus (pavyzdžiui, nuo sudegusių spragėsių), pirmiausia nuvalykite aptaškytą paviršių ir įdėkite į mikrobangų krosnelės vidų kvapus absorbuojančio gelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)