Pasak ekspertų, potencialūs pirkėjai pirmiausia atkreipia dėmesį į prietaisus virtuvėje ir į spintelių vidų. „Būtina pašalinti iš spintelių nereikalingus daiktus, kaip ir iš visų kitų vietų, – pataria dizaino studijos Čikagoje „Joyful Designs Studio“ savininkė Joy Williams. – Patariu klientams iškrauti praktiškai visus daiktus ir kur nors juos išnešti.“

J. Williams į klientų parduodamus namus atneša šiek tiek savo indų – kad šiek tiek papuoštų erdvę, pademonstruotų galimus sprendimus, tiesa, taip, kad tai netrukdytų pirkėjams įsivaizduoti namuose savo daiktus.

Svarbu, kad pirkėjai įsivaizduotų savo daiktus namuose, o ne matytų jūsiškius. Pasak dizaino įmonės „Dream Rose Design“ Niujorke savininkės Rose Ann Senior, daiktais apkrauti namai ne tik atrodo netvarkingai, jie dar ir atrodo mažesni, pernelyg susiję su šeimininkais – visa tai atstumia potencialius pirkėjus.

Ekspertai pataria, kaip paruošti parduodamų namus patraukliau ir kokius daiktus būtinai išnešti iš virtuvės spintelių (nesvarbu, ar jų durelės su stiklu, ar be) ir lentynų.

Seni indų rankšluosčiai, kempinėlės

Jeigu jūsų indų rankšluosčiai atrodo taip, lyg geriausios dienos būtų praeityje, o indų plovimo kempinėlės išblukusios ir susidėvėjusios, pirmiausia atsikratykite šių daiktų, pataria J. Williams. Parduodamų namų virtuvėje pakabinkite dailų indų rankšluostį ar du, o visas kitas senienas meskite lauk.


Vienkartiniai indai

Jeigu virtuvės spintelėje laikote vienkartinių indų, pats metas juos kažkam atiduoti ar bent jau išnešti į sandėliuką. Į virtuvės spintelę (ypač jeigu ji – su stiklinėmis durelėmis) sustatykite vienodų ar bent jau panašaus stiliaus stiklinių, rekomenduoja interjero studijos Kanzase „Refined Interior Staging Solutions“ įkūrėja Helen Bartlett. Pasak jos, potencialiems pirkėjams patartina demonstruoti pačius gražiausius, dailiausius indus. Sumaniausias sprendimas – vienos spalvos pasirinkimas, tada tirai nebus pavojaus perkrauti namų erdvę.

Netvarkinga virtuvė

Pasak R. A. Senior, būtinai nurinkite magnetus ir lapelius nuo šaldytuvo – kad jie neblaškytų pirkėjų dėmesio.

Avižinių dribsnių ir kitokių birių produktų pakuotės

Natūralu, kad visų produktų pakuočių ir indelių neišmeskite – juk reikia valgyti, kol dar nepardavėte namų. Bet sustatykite dėžutes ir pakuotes į virtuvės spintą ar gilų stalčių, kad jų nesimatytų, pataria ekspertės. Beje, šalia indų stovintys konservai, produktų pakeliai atrodo labai netvarkingai.

Jei norite laikyti minėtus daiktus atvirose vietose, vadovaukite H. Bartlett patarimais: „Didžiausias produktų pakuotes ištuštinkite – suberkite avižinius dribsnius ar sausainius į permatomus užsukamus indelius, užklijuokite ant jų produktų pavadinimus. Dėžutės, indeliai su produktų pavadinimais spintelėse atrodo kur kas tvarkingiau ir stilingiau.“ Ir dar vienas ekspertės patarimas – geriausia nusipirkti vienodų indelių produktams laikyti, tada virtuvė atrodo tvarkingesnė, vientiso stiliaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)