Tas laikas, nors ir konkretus, nėra nusakomas tiksliai įvardijant valandą, po kurios namai kardinaliai persimaino, pavirsta į moliūgą ar dar ką nors. Vis dėlto ginčytis neverta: vienu metu namų erdvė atrodo patraukliau negu kitu. Kai kuriais atvejais tas skirtumas – akivaizdus.

Saulės (arba mėnulio) šviesa

Nekilnojamojo turto agentė Jacqueline Hendy, bendradarbiaujanti su Naujajame Džersyje įsikūrusios įmonės „Weichert Realtors“ komanda, teigia, kad apšvietimas yra svarbiausia aplinkybė, į kurią būtina atsižvelgti aprodant nekilnojamosios nuosavybės objektą potencialiems pirkėjams.

„Niekas taip stipriai nenulemia susidaromo įspūdžio kaip šviesa, – tvirtina J. Hendy. – Jeigu patalpose tamsu, gali atrodyti, kad namuose – depresyvi atmosfera.“

Jei norima parduoti butą (t. y. tokį nekilnojamojo turto objektą, kurio lauko erdvė ganėtinai ribota arba jos apskirtai nėra), jam demonstruoti svarbu parinkti tokį paros metą, kada gyvenamieji kambariai labiausiai nutvieksti šviesos. Taip pat pakelkite žaliuzes ir atitraukite užuolaidas, uždekite šviesas, žodžiu, pasistenkite, kad namai švytėtų.

Vis dėlto elgtis reikia su saiku, mat saulės šviesos gali būti ir per daug.

„Rytas – beveik bet kuriuo atveju pats tinkamiausias metas būstui demonstruoti“, – nurodo Patty Medina, Atlantoje įsikūrusioje nekilnojamojo turto agentūroje „Century 21“ dirbanti ekspertė, ir priduria, kad popietės saulės spinduliai kartais gali būti pernelyg intensyvūs.

Būsto pirkimas

Vadinasi, privalu atsižvelgti į tai, iš kurios pusės ir kuriuo metu būstą nušviečia saulės šviesa. Ši aplinkybė ypač svarbi, jei bus apžiūrima terasa, balkonas ar pan.

„Įtakos turi ir metų laikas, – teigia P. Medina. – Vasarą ir dar pačiame dienos vidury kai kurios erdvės dėl karščio ir per intensyvios šviesos gali netekti patrauklumo.“

Kita vertus, būsto apžiūrai gali būti palankus ir vėlus vakaras. Kaip teigia J. Hendy, butai, pro kurių langus atsiveria miesto panorama, sutemus įgyja tam tikrų pranašumų. Šis teiginys ypač pasitvirtina tuo atveju, jei būstas turi išėjimą ant stogo, nuo kurio ypač patogu gėrėtis naktinio miesto vaizdu.

Į ką dar atsižvelgti

• Ar labai girdisi gatvės triukšmas? Jei taip, geriausia būstą demonstruoti prieš piko valandas arba po jų, taip pat tada, kai baigiami darbai netoliese esančioje statybvietėje.

• Ar viršuje gyvenanti kaimynė neturi įpročio kas vakarą susiorganizuoti treniruotę, pavyzdžiui, zumbos arba žingsninės aerobikos? Jei taip, būsto demonstracijai nesirinkite laiko, kada tai vyksta.

• Ar ne sudėtinga tam tikru metu rasti, kur pasistatyti automobilį? Jei taip, tas metas būsto apžiūrai netinkamas, nebent yra galimybė pasinaudoti garažu.

Problemą pasistatyti automobilį gali lemti kuo įvairiausios aplinkybės. Galbūt gyvenate tokiame rajone, kuriame veikia nemažai gydytojų kabinetų, todėl darbo valandomis pas juos atvykstantys pacientai statosi automobilius šalia jūsų namo esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje?

Ką gi tada daryti? Potencialius buto pirkėjus kviestis vakarais arba savaitgaliais, žinoma, kad jie nepastebėtų, su kokiais sunkumais gali tekti susidurti šiokiadieniais darbo valandomis.

Tinkamas laikas – ne universalus dalykas

Kaip jau turbūt supratote, nėra tokios valandos, kuri visais atvejais pasiteisintų kaip pati tinkamiausia aprodyti bet kokį būstą. Ją reikia pasirinkit atsižvelgiant į parduodamo objekto specifiką. Vadovaujantis surašytais patarimais, tai padaryti, tikėtina, bus kiek lengviau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)