Galbūt jau pagalvojote apie šią vietą ir įkurdinote ant palangės kambarinę gėlę ar dvi, bet ar susimąstėte kada nors apie tai, kad ją būtų galima paversti ištisa augalų sienele? Arba suporuoti ją su nedideliu staliuku ir susikurti patį geriausią miegamojo kampelį, apie kokį seniai svajojote? Arba pristumti prie jos baldus ir panaudoti palangę sėdėjimui?

Jei dar negalvojote apie tai, kaip įtraukti palanges į savo dizaino planus, tuomet šios šešios idėjos tikrai padės jums atsidurti teisingame kūrybiškumo kelyje ir šias prieš tai nedžiuginusias atbrailas padės paversti daiktų saugojimo lentynomis, dizaino dioramomis ar tiesiog išskirtiniu jūsų namų akcentu.

Paverskite palangę sėdėjimo vieta

Įdėję šiek tiek kūrybinių pastangų ir pertvarkę kambarį, net mažiausias palanges galite paversti jaukiu skaitymo kampeliu. Pristūmę prie lango suoliuką ar kelias spinteles bei užmetę kelias pagalvėles, nenaudojamą grindų erdvę iš karto paversite savadarbiu erkerio lango variantu, kaip nutiko šiuose erdviuose olandų namuose.

Palangių idėjos

Susikurkite mini šiltnamį

Jei palangės yra gana plačios ir nėra ypatingai naudojamos, paverskite jas nedidele kambarinių augalų ekspozicija. Tik pažvelkite į šiuos nuostabius Niujorko namus. Augalai suteiks patalpai šiek tiek žalumos, kurios ji ne visada mato, o kai augalai paaugs, jie taip pat galės užtikrinti didesnį jūsų privatumą.

Paverskite palangę naktiniu staliuku

Pristūmę prie palangės papildomą paviršių, sudėkite ant palangės savo mėgstamiausias knygas ir vandens grafinus – taip susikursite improvizuotą naktinį staliuką, kaip buvo padaryta šiame pramoniniame Bruklino bute. Palikite viską taip, kaip yra, arba papildykite šį kampelį kokia nors sendinta dėže, kurioje galėsite laikyti įvairius daiktus.

Palangių idėjos

Laikykite ant palangės konditerijos smulkmenas

Visi mažmožiai (keksiukų kepimo popieriukai, sausainių pjovimo formelės ir pan.), kurie neturi virtuvėje konkrečios vietos, gali būti laikomi ant palangės. Susiraskite kelis dailius stiklainius (itin patraukliai atrodytų senoviniai ar vintažiniai stikliniai indai) ir užpildykite juos šiomis smulkmenomis. Toks daiktų saugojimo būdas atrodys žaismingai ir įdomiai.

Parodykite visiems, ką skaitote

Jei naktinį staliuką jau įsirengėte, pasisemkite įkvėpimo iš šių eklektiškų namų Melburne ir išnaudokite palangę knygų lentynai pasidaryti. Ant tokios lentynos galite laikyti savo mėgstamiausius romanus ar krauti knygas, kurias dar tik planuojate perskaityti kitą mėnesį.

Palangių idėjos

Įsirenkite akcentišką sieną

Idėja paversti langą siena skamba kvailai – kas nemėgsta natūralios šviesos? Tačiau jei sienelę įsirengsite taip, kaip šiame bute Londone, jūs ne tik turėsite pačią šauniausią akcentišką sieną iš visų savo draugų, bet ir galėsite joje auginti savo augalų kolekciją ir vis dar siurbčioti kavą jaukioje ryto šviesoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)