„Įrėminkite“ lovą. Spintelėmis įrėminta lova dar gana retai sutinkamas sprendimas, tačiau jis yra itin funkcionalus, nes maksimaliai išnaudoja erdvę šalia lovos daiktams laikyti. „Kai kambariu dalinasi net keturi gyventojai, daiktų jame išties daug, tad maksimaliai išnaudojant sienas, pagal individualius poreikius galima susiprojektuoti modulinę spintą. Aukščiausiai esančios spintelės – puiki vieta rečiau naudojamiems ar sezoniniams daiktams laikyti. Be to, lovos lygmenyje suprojektavus atviras lentynas – jos puikiai tarnaus kaip naktinis staliukas“, - pranešime spaudai pataria IKEA interjero dizainerė Ilona Mozgo, atnaujinusi 4 asmenų šeimos miegamąj.

Nebūtina baldais apstatyti grindų – tam, kiek įmanoma, naudokite sienas. Pirmiausia, taip sutaupysite grindų ploto. Antra, baldus kabinant ir taip paliekant tarpą tarp grindų ir baldo – vizualiai kambarys neatrodo apkrautas, baldai tarsi „lengvesni“, sukuriamas erdvės jausmas. Vietoje visų uždarų, kelias spintos ar spintelių lentynas palikus atviras – gali būti sukuriamas panašus efektas.

Tamsios spalvos mažina erdvę, tačiau nenorint perdažyti sienų – ramybės ir šviesos miegamajam suteiks šviesūs baldai. „Jei sienų spalva yra intensyvi, reikėtų naudoti neutralesnių spalvų baldus ir „nugesinti“ ją kita ryškesne, kontrastuojančia spalva. Kadangi šis konkretus kambarys skirtas ir vaikams, ir tėvams, žaismingumo ir šilumos įnešti padėjo geltonos spalvos akcentai ir tekstilė. Be to, jei sienų spalva yra gana aktyvi reikėtų vengti ryškių raštų interjere ir rinktis siauresnę spalvų paletę – kambarys atrodys tvarkingiau“, - pataria interjero specialistė.

Vietos sutaupyti padeda dėžutės. Tvarką tiek vaikų, tiek suaugusiųjų spintose ir stalčiuose palaikyti padeda dėžutės, leidžiančios sulankstytus drabužius jose laikyti vertikaliai. Taip laikant drabužius ir aksesuarus nustebsite, kiek spintoje atsirado laisvos vietos. Be to, tokiu būdu lengviau daiktus rūšiuoti, jie nesimėto po stalčių ar lentyną.

Neišnaudota erdvė po lova. Daiktų laikymui nepamirškite erdvės po lovomis – tiek vaikų, tiek suaugusių. Pravers specialiai tam skirtos, vos nuo kelių eurų kainuojančios daiktadėžės. Jose uždarai laikomi laisvalaikio reikmenys ar sezoniniai drabužiai neapdulkės. Be to, tokio pobūdžio sprendimai palengvina tvarkymąsi: išvalyti grindis po lova paprasčiau, kai daiktai po ja pakišti ne paskirai, o sudėti į dėžę, kurią lengva ištraukti.

Vaikų lovų nebūtina keisti kas kelerius metus. Kai mažiems vaikams parenkamos jų amžių atitinkančios lovytės, jos ne tik saugios, nes nėra aštrių kampų ir briaunų, bet ir padeda sutaupyti, nes yra prailginamos ir taip auga kartu su vaiku. Dėl to tokie baldai gali tarnauti net iki vaikui einant į mokyklą ir ilgiau.

Mažai dienos šviesos – daugiau įvairių šviestuvų. Kai kambarys turi tik vieną langą ir yra pakankamai tamsus, interjero dizainerė siūlo pasitelkti keletą skirtingų apšvietimo sprendimų: „Bendrąjį apšvietimą papildykite grindiniu šviestuvu skaitymui, naktinėmis lempelėmis, sieniniais ar spintos viršuje suprojektuotais šviestuvais. Net ir mažiausioje erdvėje vietos atsiras bent jau prisegamiems šviestuvams – o skirtumas jaukumo atžvilgiu bus didžiulis“, sako I. Mozgo.

Vienas baldas kelioms funkcijoms. Esant galimybei, mažose erdvėse I. Mozgo pataria rinktis baldus, kuriuos galima pritaikyti daugiau nei vienai funkcijai, pavyzdžiui: lovą su daiktadėžėmis, spintą prie lovos su atviromis lentynomis, kurios pasitarnaus kaip naktiniai staliukai, taburetę-laiptelį, ant kurios galima palypėti, sėdėti ar taip pat panaudoti kaip staliuką.

Pavasaris miegamajame. Artėjant pavasariui daugeliui kyla noras atsinaujinti namus, įnešti daugiau spalvų. Efektingai ir greitai pakeisti miegamojo vaizdą galima tiesiog atnaujinus kambario tekstilę: užuolaidas, pagalvėles, kilimą, lovatiesę, patalynę bei atitinkamai priderinus keletą aksesuarų, pavyzdžiui, vazą, stalinių šviestuvų ar iš užrašų lentos susikūrus dekoraciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)